18 / 05 / 2024

Ethem Ülkütaş mimar

Ethem Ülkütaş mimar

Mimar Ethem Ülkütaş kimdir? Mimar Ethem Ülkütaş bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Ethem Ülkütaş, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Ethem Ülkütaş...

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesinde 50 metrekarelik mülkler için Ağustos'ta 1.8 milyon TL isteniyor! 

Marmaris'teki Kızılbük devre mülk projesinde 50 metrekarelik mülkler için Ağustos'ta 1.8 milyon TL istendiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Kayseri'nin taş evleri eski günlerine dönmeyi bekliyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'nde, başta Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas olmak üzere pek çok mahallede bulunan tarihi taş evler hala ayakta duruyor.

Esenyurt'ta tek mülkü konut olanlara aylık bin 500 TL yardım!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Esenyurt'ta yaşanan sel felaketine ilişkin, "Tek mülkü bir daire olup ve fiili olarak orada oturan 141 aileye çalışma bitinceye kadar 8 ay boyunca aylık bin 500 lira yardım yapacağız" dedi...

‘Kalebodur ile Mimarın Mutfağı’ konferansı 11 Mart'ta!

Mimar Fran Silvestre, 11 Mart'ta gerçekleşecek, ‘Kalebodur ile Mimarın Mutfağı’nda Mimarların deneyimlerini ve projelerin tasarım süreçlerinde neler yaşandığını paylaştığı ‘Kalebodur ile Mimarın Mutfağı’nın konuğu olacak...

Mimar Hakan Külahçı başarısını yurt dışına taşıdı!

Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. Antalya'daki başarısını yurt dışına taşıyan Külahçı, farklı projelerde yer almaya devam edecek.

Mimar Sinan'ın eserlerindeki sır asırlardır çözülemiyor!

Mimarlık tarihinin mihenk taşı Mimar Sinan, vefatının 430. yılında da eserlerindeki sırlarla hayranlık uyandırıyor.

Yüksek Mimar Mühendis Adnan Taşcıoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Adnan Taşcıoğlu 25 Ocak 2018 Perşembe günü yaşamını yitirdi. İTÜ mezunu Adnan Taşcıoğlu bugün toprağa verilecek. 

İç Mimar Lale Çehreli Alsancak'ta ofis açtı!

İzmirli İç Mimar Lale Çehreli Alsancak'ta Lase İç Mimarlık Ofisi'ni hizmete açtı. Çehreli, ofisinde açılış daveti vereceğini söyledi.

Loder İnşaat Taahhüt Plastik Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Loder İnşaat Taahhüt Plastik Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şaver Kızıltan tarafından 10 bin TL sermaye ile 18 Mart'ta Mimar Sinan Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi, Kök İş Merkezi'nde kuruldu.

Taşeronda çalışan mimar ve mühendisler kadrolu olsun!

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Gaziantep Şubesi İslim Arıkan, taşeron firmalarda çalışan mimar ve mühendislerin de kadroya alınmasını talep etti.

Kozaklı İnan Thermal Residence'ta 7 bin 900 TL'ye devremülk!

Türkiye’nin en sağlıklı ve modern yaşam bölgelerinden biri haline gelecek olan Nevşehir Kozaklı’da inşa edilen İnan Thermal Residence'ta devremülk fiyatları 7 bin 900 TL'den başlıyor.

Ethem Ülkütaş mimar Haberi

Ethem Ülkütaş mimar

Ethem Ülkütaş kimdir?

Ethem Ülkütaş, 1968 İstanbul'da doğdu. Orta ve Lise öğrenimini İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi'nde tamamlamıştır. 1991 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. 


Mimarlık eğitimi sırasında Emin Onat Mimarlık Ödülü ve YEM Başarılı Mimarlık Öğrencisi Ödülü'nü aldı. Turizm mimarisi ve turizm yapıları konulu yüksek lisans eğitimini aynı bölümde 1993'te tamamladı. 1993 -1995 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1995 yılında Doğan Tekeli - Sami Sisa Mimarlık Ltd. Şirketi'nde proje yöneticisi olarak çalışmaya başladı. 


2004 yılında şirketin Tekeli - Sisa Mimarlık Ortaklığı olarak yeniden yapılanması ile beraber ortaklığa katıldı. 2000 yılından beri Çakırkaya Yapı'nın ortaklarından biri oldu. 2000 yılında kurulan İstanbul Salacak Rotary Kulübü'nün kurucu üyeliğini yapıyor. 


1993 yılından beri meslektaşı Yeşim Çakırkaya...