06 / 05 / 2024

etnografya müzesi nerede

etnografya müzesi nerede

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ödül!

İnşaatında sona gelinen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Müzesi'nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı projesi kapsamında yer alan Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin temeli 2017'de atılacak!

Manisa'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Yeni müzenin temeli 2017'nin Haziran ayında atılacak.

etnografya müzesi nerede Haberi

etnografya müzesi nerede

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Etnografya Müzesi'nin açılış törenine katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kayseri’yi kültür ve turizm merkezi yapmak için çalıştıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, bu doğrultuda yeni müzelerin açılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Tarihi Güpgüpoğlu Konağı’nda restorasyon çalışmaları sonrası yenilenen Etnografya Müzesi’nin açılışına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Vali Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katılım gösterdi. 

Açılışta gerçekleştirdiği konuşmada Kayseri’yi kültür ve turizm şehri yapmak ve müzelerin sayısını artırmak için yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Memduh Büyükkılıç, “Gerek sağlık turizmi, gerek gastronomi, gerekse kültür alanında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 6 bin yıllık ticari geçmişiyle Kayseri’miz için önemli bir...