08 / 05 / 2024

Eurasia Rail 2015

Eurasia Rail 2015

İstanbul Fuar Merkezi’nde 05-07 Mart tarihleri arasında, Türkel Fuarcılık tarafından eş zamanlı konferans ve seminerle organize edilecek olan Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı düzenleniyor..

İstanbul'daki 2 yeni metro hattında çalışmalar başladı!

Eurasia Rail'de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Türkiye'de yapılan ulaşım yatırımları hakkında açıklamada bulundu. 

Ata GYO ve JCR Eurasia Rating'in sözleşmesi iptal edildi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada JCR Eurasia Rating  arasında 17 Eylül 2015 tarihinde imzalanan kredi derecelendirme sözleşmesini iptal ettiğini açıkladı.

Kent içi raylı sistem uzunluğu 2,5 kat artacak!

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail Fuarı devam ediyor. TÜRSİD Yönetim Kurulu Başkanı Fidansoy, "2023 hedefleri kapsamında mevcut bin kilometre uzunluğundaki kent içi raylı sistem uzunluğunun 2 bin 500 kilometreye ulaşacağı kanaatindeyim." dedi.

7 yılda 40 milyar dolarlık demiryolu projesi yapılacak!

Dün açılan 6. Eurasia Rail Fuarı'na Türkiye'nin 7 yıl içinde hayata geçireceği 40 milyar dolarlık demiryolu projeleri damga vurdu. Dünya devlerinden Türkiye'ye hızlı tren fabrikası sözü geldi.

Contitech, raylı sistemler pazarına odaklandı!

Raylı sistemler alanında geliştirdiği yenilikleri İstanbul Eurasia Rail Fuarı 'nda tanıtan Contitech, müşterileriyle ortak geliştirmeler yaparak, pazardaki artan taleplerin karşılanmasına odaklandı.

Dünyanın 3. büyük demiryolu fuarı Eurasia Rail 5-7 Mart'ta!

İstanbul Fuar Merkezi’nde 05-07 Mart tarihleri arasında, Türkel Fuarcılık tarafından eş zamanlı konferans ve seminerle organize edilecek olan Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı düzenleniyor..

Kadir Topbaş İBB’nin ürettiği yüzde yüz yerli ilk tramvayı tanıttı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı’nın (Eurasia Rail 2014) girişinde sergilenen İBB’nin ürettiği yüzde yüz yerli ilk tramvayı tanıttı.

3. Demiryolu Fuarı bugün İstanbul'da açılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 4. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın (Eurasia Rail) 6 Mart 2013 Perşembe günü saat 11.00'de açılacağını bildirdi...

Metsan Nexus'ta yaşam 2015 Aralık'ta başlıyor!

Metsan İnşaat’ın, lansmanını Kasım ayında yaptığı Metsan Nexus projesinde otopark ve ticari birimlere ait katlar ile birlikte 14. kata ulaşıldı. Metsan Nexus'ta yaşam 2015 Aralık'ta başlıyor.

Suudi Arabistan kuzey-güney yolcu treni 2015’te hazır olacak!

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve ülkenin güneyini kuzey bölgelere bağlayacak yolcu demiryolu hattının 760 milyon dolara mal olacağı bildirildi. Yolcu treni hattının büyük kısmı tamamlandı ve 2015’in başından itibaren kademeli olarak hizmete açılacak..

Autoshow 2015 yılına ertelendi!

Zorlu bir süreçten geçen Türk otomotiv endüstrisinde, Autoshow Fuarı da belirsizlikten nasibini aldı. 31 Ekim'de düzenlenmesi beklenen Autoshow Fuarı, 2015 ilkbahara ertelendi. Kesin tarih ise önümüzdeki günlerde belli olacak...

Stuttgart Televizyon Kulesi 2015’te açılacak!

Mart ayından bu yana kapalı olan televizyon kulesi Stuttgart Fernsehturm’un 2015 yılında açılması bekleniyor. Kullanım hakkı Südwest Rundfunk’a (SWR) ait olan Fernsehturm, yangın yönetmeliği ile ilgili sıkıntılardan dolayı ziyarete kapatılmıştı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, 2015'in ikinci yarısında açılacak!

Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Memmedov yaptığı açıklamada :"2014 sonunda Türkiye sınırına kadar olan güzergahta testler gerçekleştireceğiz. 2015'in ikinci yarısında ise demiryolu tam olarak faaliyetine başlayacak" dedi

Eurasia Rail 2015 Haberi

Eurasia Rail 2015

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TCDD, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ , TÜLOMSAŞ, KOSGEB ve TOBB’un desteklediği fuara bu yıl 25 ülkeden 142’si yabancı 273 firma katılıyor. Uluslararası Fuar Birliği (UFI) tarafından ‘uluslararası fuar’ statüsüne yükseltilen Eurasia Rail Fuarı’nda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İran ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden milli katılım için sözleşmeler imzalandı. Fuarda Türkiye ve dünyadaki kamu kuruluşlarının yanı sıra kardemir, BM Makine, Hisarlar Makine, Emas Demir Çelik, Emre Ray, Uşaklıgil, Alstom, Siemens, Durmazlar, Talgo, CAF, Astra Rail, Endüstri Teknik, Vİ- TEL, Pandrol, Revenga, CGC Makine gibi sektör liderlerinin yerlerini ayırttı.


2011 yılından beri fuarı organize ettiklerini anlatan Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan, “Fuar, sektörün Avrasya coğrafyasındaki en ciddi buluşma platformu. Demiryolu, hafif raylı sistemler, altyapı ve demiryolu lojistiği konularında dünyada...