26 / 07 / 2024

ev alana vatandaşlık

ev alana vatandaşlık

250 bin dolar tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç sene satılmaması şerhi konulmak şartıyla satın alan yabancı vatandaşlar Türk vatandaşı olabiliyor...

Vatandaşlıkta limitin düşürülmesi konuta teşviği artıracak!

Yabancıların Türkiye vatandaşlığına geçişiyle ilgili bazı düzenlemeler değiştirildi. Vatandaşlıkta limitin düşmesi kararını sektör temsilcileri değerlendirdi.

Vatandaşlık düzenlemesini fırsata çevirmek gerek!

Etimesgut Emlak Müşavarliği Başkanı Hakan Akçam, ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Akçam bunun fırsata çevrilmesi gerektiğini vurguladı.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!

İnşaat sektörüne cansuyu olacak yabancıya vatandaşlık düzenlemesi uygulamaya girdi. Türkiye’de 1 milyon dolarlık ev alan, 2 milyon dolarlık yatırım yapan, 3 milyon dolarlık hesap açanlar vatandaş olacak.

TC vatandaşlığı kararı lüks konut piyasasını hareketlendirir!

Bugün ki 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancı yatırımcıya TC Vatandaşğığı verileceğine ilişkin Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal görüşlerini açıkladı.

Ev alana vatandaşlık verilirse yıllık 10 milyar dolarlık satış bekleniyor!

Türk gayrimenkul şirketleri ev alan yabancıya vatandaşlık verileceği açıklaması ile hedef büyüttü. Bakü’de bu yıl ikinci kez düzenlenen gayrimenkul fuarına katılan şirket temsilcileri “Ev alana vatandaşlık ya da uzun dönem oturma izni uygulamaya girerse yıllık en az 10 milyar dolarlık satış yaparız”

Yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor!

Türkiye'de yaşayanların ev alma ihtimali her geçen gün zorlaşırken, artan dövizin etkisiyle yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor.

Yabancılar Türkiye'den hangi şartlarda konut alabiliyor? Vatandaşlık almak için MİT ve Interpol şartı!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, sakıncalı hiç kimse Türk vatandaşı olamayacağına dikkat çekti ve MİT ve Interpol şartını işaret etti. İşte o açıklama...

Tebernüş Kireçci: Yabancıya vatandaşlık karşılığı konut satışı yasaklanmalı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre  ülkemizde ocak-haziran döneminde yabancılara konut satışı, yüzde 45,7 azaldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci vatandaşlık karşılığı konut satışının yasaklanması gerektiğine dikkat çekti. 

150 bin dolara vatandaşlık iddiası ortalığı karıştırdı! Tüketiciler Birliği yetkililere çağrı yaptı!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamada şebekelerin 400 bin yerine 150 bin dolara yabancılara sahte evrakla vatandaşlık sattığını iddia etti.

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

250 bin dolara ev alan yabancılar, evleri iki katına sattı: Para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk! 

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi sık sık gündem oluyor. Dr. Mahfi Eğilmez, "Para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk" dedi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışı ile ilgili neler söyledi? 

Yabancıya konut satışında yeni düzenleme: Vatandaşlık talebi dışında değerleme raporu istenmeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te düzenlemeye gidildini söyleyerek '' Yapılan değişikliğe göre, vatandaşlık talebi dışında yabancı satışlarında değerleme raporu istenmeyecek'' dedi.

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Tayland'ta yabancıya konut satışı yasak! Bizde konut alana eşantiyon vatandaşlık veriliyor! 

Ülke genelinde yabancılara gayrimenkul almaları halinde vatandaşlık veriliyor. Bu durum ise başka ülkelerdeki yabancıya gayrimenkul satışları ile kıyaslanmaya devam ediyor. İşte buna bir örnek yine sosyal medyadan geldi...

Yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık detayı incelenmeli: Bir gayrimenkulle 10 kişiye hak tanınabiliyor!

Aykırıcom Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, yabancıya gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verilmesi konusunun incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Vatandaşlık Borsası'na operasyon: Ucuza vatandaşlık satan 60 kişi gözaltında!

400 bin dolarlık gayrimenkul yatırım şartıyla verilen Türk vatandaşlığını daha 'uyguna' satan şebekeye gerçekleştirilen operasyonda toplamda 60 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

Mert Başaran: Vatandaşlığı alan 3 yıl sonra evini satıyor, vatandaşlık yanına bonus kalıyor! 

Ekonomist Mert Başaran, ülkemizdeki yabancıların vatandaşlık alabilmek için konut satın aldıklarını ve süresi dolunca da konutları sattıklarını belirterek ''vatandaşlık yanına bonus kalıyor'' ifadesini kullandı.

ev alana vatandaşlık Haberi

ev alana vatandaşlık

19 Eylül 2018 tarihi itibarı ile en az 250.000 Amerikan Dolan veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk lirası tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alan yabancı yatırımcılar için vatandaşlık uygunluk belgesi kriterleri tanımlandı.

Değerleme Raporu Zorunlu

Vatandaşlık başvurusunda bulunacaklar için tek bir taşınmaz şartı yok. Bir yada birden fazla taşınmaz ile kriter sağlanabiliyor. Bu noktada önemli olan 12.01.2017-18.09.2018 tarihleri arasında satın alınmış taşınmazlar için taşınmaz değerlerinin toplamı en az 1.000.000 Amerikan Doları, 19.09.2018 tarihi ve sonrası için ise değerin en az 250.000 Amerikan Doları tutarında olması gerekiyor. Tutarın tespitinde ise değerleme kuruluşunca onaylanmış, piyasa değerini gösterir taşınmaz değerleme raporu aranıyor. Bu rapor da başvuru tarihinden en fazla üç ay öncesine ait olmalı. Söz konusu değerleme...