30 / 04 / 2024

ev alanlara devletten yardım

ev alanlara devletten yardım

Ev almak için kredi kullanan kimseler ancak evin değerinin yüzde 75'ine kredi çekebiliyor. Geriye kalan kısım peşin olarak ödeniyor. Peki, Torba Yasa gereğince ev alana devlet yardımı nasıl yapılacak?

İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen evi sonradan kiraya veren ev sahibi 3 yıllık tazminat ödemeli!

Barınma krizi gündemden düşmüyor. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından 2-3 ev alanlara vergi düzenlemesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Tarık Çakmak'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Devletten herkesi ev sahibi yapacak kampanya! 200 bin TL yapı desteği veriliyor!

Devlet prefabrik ev alanlara 150.000 TL destek sağlarken betonarme ev yapımında ise 200 bin TL veriyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Ev Hanımlarına devletten 6.600 TL Destek! Nasıl Başvurulur ve Kimler Yararlanabilir?

Ev kadınlarına, devletten 6.600 TL'lik destek yapılacağı duyuruldu. Bu destek yıllık olup ev kadınlarına iki ayda bir 1100 TL ödeme yapılacaktır. Ev kadınlarını kapsayan bu destek ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. İşte ev kadınlarına 6.600 TL’lik destek hakkındaki detaylar…

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

Devletten büyük jest! Ev hanımları artık maaşa bağlandı.. Aylık işte bu kadar alacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı ve büyük bir sevinçle karşılaşılan destek ödemesinin detayları merak ediliyor. Ev hanımlarına destek projesi kapsamında ev hanımlarına maaş bağlıyor!

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan’da başlıyor! Ev, iş yeri, arsa alanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

TOKİ'den ev, iş yeri ve arsa almış olan vatandaşlara son dakika müjdesi geldi. TOKİ'nin 2023 indirim kampanyası bu tarihte resmen başlıyor. 

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan tam tamına 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı konusunda duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından başvuru şartları aktarıldı.

Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak! Çalışmayan kadınlara 7000 TL maaş!

Devletten çalışmayan kadınlara büyük destek. Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak. İşte detaylar!

Fi Yapı'dan ev alanlara müjde! Fikret İnan'dan son dakika açıklaması geldi!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi Yapı'dan konut alanlar için bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Fikret İnan'ın o açıklaması...

Yasa arkanızda! Kendi evinizi yapmak için devletten 200 bin TL! Prefabrik evde kaçırılmayacak destek!

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara devletten destek. 200 bin TL anında cebinizde. İşte detaylar!

Orta gelirliye konut kampanyasında finansman desteğinde flaş gelişme! Resmen yayımlandı

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle Hazine, kampanya kapsamında ev alanlara ilk üç yılda taksidin hane halkı gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı kadar destek verilecek.

Fi Yapı'dan ev alanlara KDV'li yeni fatura şoku!

Fi Yapı, yaşanan kayyum sürecinden sonra şirketi yeniden devralınca mağdurlara da yeni fatura çıkardı. Fi Yapı'nın ayrıca KDV farkı da istediği de öne sürüldü...

Prefabrik ev yapana devletten 150 bin TL yardım! Ev sahibi olmak isteyenler acilen baksın!

Ev sahibi olmanın hayaline tutunan vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Devlet ise prefabrik ev yapımlarında 150 bin TL'ye varan destekler sunuyor! Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

ev alanlara devletten yardım Haberi

ev alanlara devletten yardım

Ev alana devlet yardımı nasıl yapılacak?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Yeterli nakit parası olmayan kimseler ev almak için bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisine başvurabiliyor. Ancak bu şekilde ev alacak kimselerin de bir miktar nakit parasının olması gerekiyor. 


Bunun nedeni ise evin yüzde 100'üne kredi verilmemesi. Mevcut uygulamaya göre evin değerinin yüzde 75'ine kredi veriliyor. Geriye kalan yüzde 25'lik kısım peşinat olarak ödeniyor.


Bu durumda, ev almak isteyenlerin bu kısmı biriktirmesi de seneler alabiliyor. 


Birçok alanda düzenleme yapılmasını öngören Torba Yasa'da bu konuya da değiniliyor. Kanun gereğince, ev alana devletin yardım etmesi öngörülüyor.


Konut teşviki yasası gereğince, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan...