16 / 05 / 2024

ev değerinin hesaplanması

ev değerinin hesaplanması

Bir konut alım-satım işleminiz var ancak evin değerinin nasıl hesaplandığını bilmiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Alacağınız evin değerini etkileyen faktörler nelerdir, ayrıntıları...

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmak yeterli, tazminat yolu

Kiracı, ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme. Kiracı içinde oturduğu eve tadilat yaptırırsa ve değerinin artmasını sağlıyorsa, mal sahibinden dairenin değer artışı oranı kadar talepte bulunabilmekte. Peki bu nasıl yapılacak? İşte cevabı

Kiralara yapılan fahiş zamlar ev sahiplerinin başına bela oldu! Tahsilat yapmak giderek zorlaşıyor…

Yüksek bedelle fahiş zam yapan ev sahipleri kirasını temin edemiyor. Ev sahiplerinin, değerinin üzerinde fiyatla kiraladığı konut ve dükkanlar periyodik olarak getiri sağlayamayabiliyor. Son aylarda özellikle yabancılara kiralanan konutlarda kira tahsilatları yapılamaz duruma geldi.

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Ev yenilemek mi, ev değiştirmek mi? 

Birçok vatandaş evini yenilemek veya değiştirmek konusunda kararsız kalıyor. Peki, hangi seçim daha mantıklı? Ev değiştirmek mi ev yenilemek mi? İşte detaylar...

Moskova'daki ev değiştirme kampanyası satışları artırdı!

Moskova’da emlak şirketlerinin eski konutları satın alarak konut peşinatı yerine saydıkları ev değiştirme kampanyası gittikçe popülerleşiyor.

Nilperi Şahinkaya: 4 yılda bir ev değiştiriyorum!

Katıldığı bir programda soruları yanıtlayan oyuncu Nilperi Şahinkaya, babasının mesleğinin etkisi nedeniyle 4 yılda bir ev değiştirdiğini söyledi. 

Tapuda rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması için başlattığı çalışmayı bitirdi. Uygulama ile rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkacak. Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, “Sistem çalışır vaziyette istendiği an uygulamaya alabiliriz” dedi.

Ev alıp satacaklar dikkat! Cezası büyük!

Konut alım-satım işlemlerinde ödenen tapu harcında ‘gerçek beyan'da bulunmamanın cezası büyük. Tapu dairesinde ev değerinin altında beyan edilirse, ileride hem farkı hem de gerçek harç üzerinden yüzde 25 ceza ödeniyor. Yanlış beyan, dilekçeyle düzeltilebilir.

QNB Finansbank’tan konut değerinin tamamına kredi!

QNB Finansbank yüzde 100 Konut Kredisi ürünü dahilinde peşinat gerekmeksizin konut değerinin tamamına kadar kredi kullandırıyor...

ev değerinin hesaplanması Haberi

ev değerinin hesaplanması

Alacağınız evin değerini etkileyen faktörler nelerdir?

Alacağınız evin değerini etkileyen faktörler nelerdir sorusuna yanıt olarak; Gayrimenkullerin değerini etkileyen birçok faktör bulunuyor. Alacağınız evin özelliklerinin çok ve lüks olması halinde evin değeri de doğru orantılı olarak yüksek oluyor, ya da tam tersi fazla özelliği olmayan merkezi yerde bulunmayan bir ev alacaksanız, evin değeri fazla yüksek olmuyor.


Peki, alacağınız evin değerini etkileyen faktörler nelerdir, inceleyelim:

Satın almayı planladığınız evin bulunduğu bölge, evin değerini etkileyen ilk unsurlar arasında. Şehir merkezinde mi yoksa şehir merkezine uzak bir yerden mi ev tercih ediyorsunuz? Eğer şehir merkezi tercihiniz ise alacağınız ev, şehir merkezine uzak olan evden daha yüksek değere sahip olacaktır.


Bölgenin hemen akabinde alacağınız evin değerini etkileyen faktörler arasında yasal unsurlar geliyor. Bunlar, evin tapusunda kat irtifakının olması...