06 / 05 / 2024

ev devlet katkısı

ev devlet katkısı

Ev alana devlet desteği yapılması, 18 Mart 2015 akşamı Torba Yasa kapsamında kabul edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, ev alana devlet desteği şartları nelerdir? Ev alana devlet desteği nasıl yapılacak?

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

6 Şubat depremlerinin ardından prefabrik evler yoğun ilgi görmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da prefabrik ev almak isteyenlere devlet katkısı sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Evlenecek çiftlere çeyiz parası! İşte şartları

Evlenecek çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi için harekete geçilirken, bankada birikim yapanlara devlet katkısı da devam ediyor. Yüzde 58.46 çıkan yeniden değerleme oranına göre 36.548 lira olan devlet katkısı üst sınırı 57.915 liraya yükselecek.

Kiracı ev sahibi sorunlarına bir yenisi daha eklendi! Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından gelen haberler kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların gittikçe arttığını gösteriyor. Son haber de Bursa İnegöl'den geldi. Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Vestel’den küçük ev aletleri ve süpürgelerde 3 al 2 öde kampanyası! Son gün 15 Eylül!

Beyaz eşya, küçük ev aletleri ve elektrikli süpürge denilince akla ilk gelen markalardan Vestel, çok ses getirecek bir kampanyaya imza attı. Vestel, küçük ev aletleri ve süpürgelerde 3 al 2 öde kampanyasını başlattı.

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nde yeni dönem başladı. Asgari ücret zammı ile birlikte BES'te devlet katkısı da arttı. Peki, nasıl? İşte detaylar...

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…

ev devlet katkısı Haberi

ev devlet katkısı

Ev alana devlet desteği şartları!

Ev alana devlet desteği yapılması, 18 Mart 2015 akşamı Torba Yasa kapsamında kabul edilen hususlar arasında yer alıyor.


Bu destek kapsamında konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde belli oranlarda katkıda bulunuyor.


Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Hak sahiplerinin tespitinden ve aktarılacak Devlet katkısının doğru ve tam hesaplanmasından hesabın bulunduğu banka sorumlu olacak. 


Haksız olarak yapıldığı tespit edilen Devlet katkısının ödendiği tarihten tahsil edildiği tarihe kadar geçen süreye gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte bir ay içinde ödenmesi gerektiği Bakanlık tarafından bir yazı ile bankaya bildirilecek. 


Bu süre içinde ödeme yapılmaması halinde bu alacaklar, vergi dairesince anılan Kanun hükümlerine göre ilgili bankalardan takip ve tahsil...