06 / 05 / 2024

ev devri

ev devri

Ekonomik olarak rahatlamak için evini borcu karşılığında devreden vatandaş yargı frenine takıldı. Yüksek mahkeme, eşin rızası olmadan aile konutunun devredilemeyeceğine karar verdi.

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu devrinde dolandırılma riski sona eriyor!

Ev alıp satacak vatandaşların tapu devri esnasında yaşadığı "Parayı verip tapuyu alamazsam" ya da "Tapu devrini yapıp parayı alamazsam" çıkmazı artık sona eriyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracıyı kafasına göre mahkemeye veremeyecek! İşte yeni düzenleme

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan mahkemelik durumlar son buluyor. Ev sahiplerinin kiracısını mahkemeye verme devri kapandı. Uygulama 1 Eylül’ de başlıyor.

Ev hanımlarının eşlerinden harçlık isteme devri kapandı! Her ay maaş alacaksınız! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemeleri devam etmektedir. Bu yardımlar için de ev hanımları da unutulmadı. İşte detaylar!

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev alıp satarken tapuda dikkat edilmesi gerekenler!

Ev alım satımlarında yapılması gereken en önemli belge işlemleri arasında tapu işlemleri bulunuyor. Peki tapunun cayılmaması için satış nasıl yapılır? Tapu işlemleri nasıl yapılır? İşte tapu devri işlemlerinde merak edilenler...

Evdekifirsat.com ile ev alana üste para devri 9 Mart’ta başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe yeni bir kampanya başlıyor. 100 markalı proje ve 10 bin konutu kapsayan yeni modelde ev alana üstüne para verilecek kampanya 9 Mart’ta başlayacak.

Evdekifirsat.com ile ev alana üste para devri başlıyor!

Evdekifirsat.com, ev almanın kurallarını değiştirmeye devam ediyor. Evdekifirsat.com’un portföyündeki markalı konutlardan ev alacaklar için “Üste Para” devri başlıyor. Hem ev sahibi olmak hem de “Üste Para” almak isteyenler Evdekifirsat.com’u ziyaret ediyor.

Arizona’daki taş devri evi 4,2 milyon dolara satılıyor!

Bir zamanlar "ABD’nin En Orijinal Evi" olarak anılan Arizona’daki taş devri evi, 4,2 milyon dolar fiyatla satışa çıkarıldı. İşte o ilginç ev...

ev devri Haberi

ev devri

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda borcunu ödeyemeyen bir vatandaş, ailesiyle yaşadığı evi borcu karşılığında devretti. Borçlunun karısı se devre razı göstermediğini belirtti. Eş, İstanbul 12. Aile Mahkemesi'nde tapu iptali davası açtı. 

Mahkeme huzurunda ifade veren davacı kadın, taşınmazın aile konutu olduğunu ileri sürerek, taşınmazın davalı adına olan tapu kaydının iptali ile tapu kaydına aile konutu şerhi konulması talebinde bulundu. 

Mahkemede savunma yapan davalı ise dava konusu taşınmazın tapu kaydında aile konutu olduğuna dair bir şerhin bulunmadığını ve iyi niyetli olduğunu söyledi. Davalı, davanın reddini talep etti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, mahkeme davayı reddetti. Davacı kadın kararı temyiz edince konu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne taşındı. 

Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay emsal bir karar hükmetti. Emsal bir karara imza atan daire, eşin rızası olmadan aile konutunun satılamayacağını...