10 / 05 / 2024

Ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir

Ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir

Konut kredisi sistemi halk arasında ‘kira öder gibi ev sahibi olmak’ olarak tanımlanıyor. Konut kredisinin ne kadar verileceği ekspertiz raporuna bağlı oluyor. Peki, ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir?

Reşat altın ne kadar? Gremse altın fiyatı 2024 kaç TL? Kapalıçarşı altın fiyatları son dakika! 8 Mayıs altın fiyatları

Kapalıçarşı İstanbul altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar bugün ''Reşat altın ne kadar? Gremse altın fiyatı 2024 kaç lira?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 8 Mayıs 2024 altın fiyatları.

Assos Pırlanta fiyat listesi! Anneler gününe özel ekstra yüzde 15 indirim kampanyası başladı!

Assos Pırlanta anneler gününe özel kampanya başlattı. Pırlanta takılarda ekstra yüzde 15 indirim kampanyası devam ediyor. İşte Assos Pırlanta fiyat listesi.

DDiamond'da anneler gününe özel net yüzde 50 indirim! Pırlanta tamtur yüzük fiyatı ne kadar?

DDiamond'da anneler gününe özel net yüzde 50 indirim başladı. Peki Pırlanta tamtur yüzük fiyatı ne kadar? DDiamond pırlanta takı fiyatları...

1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı

20 Nisan Cumartesi dolar/TL kuru milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Her geçen gün yükselmeye devam eden dolar/TL kuru bugün ne kadar? 1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı.

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Karavan kültürü her geçen gün artıyor. 200 bin liradan başlayan karavan fiyatları 6 milyon liraya kadar yükseliyor. Ev fiyatını geçen karavanlara talep olukça fazla.

Petrol fiyatları yükseliyor! Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu? 3 Kasım Cuma brent petrol fiyatı!

Brent petrolün varil fiyatı dün 87,05 dolara kadar yükselerek, 86,65 dolardan günü tamamladı. Peki Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu? 3 Kasım Cumna brent petrol fiyatı.

Ekonomik dubleks prefabrik ev fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor! 82, 105, 122, 158 metrekare ev fiyatları ne kadar?

Konut fiyatlarının artmasından sonra vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi. Ekonomik dubleks prefabrik ev fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor. Bu fiyatta ev sahibi olmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Peki, 82, 105, 122, 158 metrekare ev fiyatları ne kadar?

Fındık fiyatları düştü mü, bugün ne kadar? 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

Fındık üreticileri ve tüketiciler güncel fındık fiyatlarını merak ediyor. Vatandaşlar, "Fındık fiyatı bugün ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

27 Eylül 2023 euro fiyatı! Euro/TL bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira?

27 Eylül 2023 Çarşamba euro/TL kuru yatırımcıların odağında. Dolar kuru güne 27,31 lira ile düşüşe geçerken euro/TL ne kadar oldu? 27 Eylül 2023 euro fiyatı! Euro/TL bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira?

1 dolar bugün ne kadar? 26 Ağustos Cumartesi dolar/TL kaç lira oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Hafta sonunun ilk günün de dolar kuru merak ediliyor. 1 dolar bugün ne kadar? 26 Ağustos Cumartesi dolar/TL kaç lira oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı.

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Haftanın ikinci işlem gününde Asya ticaretinde petrol fiyatları yükselişe geçti. Arzın daha da daralacağına dair beklentiler, talepte zayıflık olascağına yönelik kaygıları yatıştırdı. Peki brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.

Brent petrol zirveden döndü! Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar? 7 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Cuma gününü 86,24 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varili bugün zirveden döndü. Peki Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar? 7 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.

Benzin ve motorin satışları 1 yılda arttı! İl il akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? BP, PO 29 Temmuz 2023 fiyat listesi

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) tarafından açıklanan verilere göre, yurt içi benzin ve motorin satışlarının arttığı belirtildi. Peki son dakika benzin, motorin ve LPG'nin litre fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 29 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir Haberi

Ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir

Ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir?

Konut kredisi sistemi halk arasında ‘kira öder gibi ev sahibi olmak’ olarak tanımlanıyor. Bu özelliği de bu yeni sistemi, kendinden önceki konut kredilerinden ayırıyor.  Konut kredisi vadeleri 5 ila 20 yıl arasında değişen bir tüketici kredisi türü olarak karşımıza çıkıyor. 


Konut kredisi kullanmak isteyen bir birey 3 tane belgeyi hazırlayarak bankaya başvurabiliyor. Bu belgeler; nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir belgesi olarak biliniyor.  Geliri olan her birey konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi kullamayacak olan kişiler;


-Daha önce kredi borcundan dolayı banka takip kararı çıkmış kişiler,

-Bankalar tarafından yapılan kredi skorlaması kötü olan kişiler olarak belirtiliyor.


Konut kredisi ile alınan evlerde bankanın ipoteği bulunuyor. Ancak satmak isterlerse ipoteği kaldırmadan satış yapılabiliyor. Konut kredisini alan kişi ödeyememe durumunda evini...