02 / 10 / 2024

ev harcamaları

ev harcamaları

Yılın ilk yarısında mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerine 42,3 milyar lira harcandı. Söz konusu dönemde hanehalklarının tüketim tutarı günlük 232 milyon lirayı aştı.Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar: ''Harcamalar arttıkça karşılaşılan s

Kira gelirinde hangi giderler düşürülebiliyor? Ev sahipleri dikkat: 1 Mart'ta resmen başlıyor!

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiren kira geliri beyanname dönemi başlıyor. Peki kira gelirinde hangi istisnalar var? Hangi harcamalar kira gelirinden düşürülebilir? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o soruların yanıtları...

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Demet Akalın kızına 4 bin 200 liraya oyuncak ev aldı!

Lüks harcamaları ile tepkileri toplayan popçu Demet Akalın'ın kızına aldığı oyuncak, sosyal medyaya damga vurdu. Popçu, önceki gün 5 yaşındaki kızına 4 bin 200 liraya oyuncak ev aldı.

Ağustos'ta konut harcamaları yüzde 0,46 arttı!

İTO Ücretliler Geçinme İndeksi verilerine göre; perakende fiyatlar, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla gıda harcamalarında yüzde 5,55, ev eşyasında yüzde 2,39, konutta yüzde 0,46 arttı.

KGF kredileri arsa ve ev harcamalarına gidiyor!

Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya ulaştı. KGF kredileri birçok firmaya kaynak oluyor. Firmalar aldığı kaynak ile lüks otomobil, arsa, ev gibi harcamalara giriyor.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında arttı!

Ekim 2015'te perakende fiyatlar bir önceki aya göre; ev eşyası harcamalarında yüzde 3,15, gıda harcamalarında yüzde 1,22, konut harcamalarında yüzde 0,91 arttı.

Dubleks ev aidatı ne kadardır?

Bir apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ortak gider olup tüm kat malikleri tarafından ödeniyor. Peki, dubleks ev aidatı ne kadardır? Dubleks evler için ne kadar aidat ödenir?

Kredi Piyasasına Bakış'a göre halkın yüzde 40’ının ev alacak hali yok!

Türkiye’de tüketim amaçlı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25.8 ile konut ve kira harcamaları alıyor. Tüketicilerin yüzde 40’ının ise kredi taksiti ödeyerek ev almak ve kira ödemeye son vermek için yeterli geliri bulunmuyor...

Kiracı hangi harcamaları kiradan düşebilir?

Kiracılar, kiraladıkları ev için yaptıkları zaruri harcamaların ev sahibinden kiradan düşmesini talep edebiliyor. Peki kiracı hangi harcamaları kiradan düşebilir, detayları...

Ev harcamaları 6 ayda 42,3 milyar lirayı geçti!

Yılın ilk yarısında mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerine 42,3 milyar lira harcandı. Söz konusu dönemde hanehalklarının tüketim tutarı günlük 232 milyon lirayı aştı.Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar: ''Harcamalar arttıkça karşılaşılan s

Mecbur kalmadıkça ev taşımayın

Prof. Dr. Nuri Bilgin, ev değiştirmenin sanıldığı gibi sadece adres değişikliği olmadığını, insanların yaşam biçimleri ve alışkanlıklarını da değiştirmek manasına geldiğini söyledi

Woodland Regency'den ev alanın serası oluyor!

Bodrum'da inşa dilen ve yüzde 60'ı tamamlanan Woodland Regency'den ev alanların 20 metrekarelik hobi bahçesi de olacak

Tiyes Evleri'nde 99 bin TL'ye! Ev alana otomobil hediye!

Gürpınar'da inşa edilen Tiyes Evleri'nde konut fiyatları 99 bin TL'den başlıyor, ev alana araba hediye ediliyor...

ev harcamaları Haberi

ev harcamaları

Bu yılın ilk yarısında mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerine 42 milyar liradan fazla harcadık. Bu döneme denk gelen 182 günde, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerine yapılan günlük ortalama tüketim tutarı 232 milyon lirayı aştı. 

AA muhabirinin, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ''Yerleşik ve Yerleşik Olmayan Hanehalklarının Yurtiçi Tüketimi'' araştırması sonuçlarından derlediği bilgilere göre; yurtiçinde yerleşik ve yerleşik olmayan hanehalklarının mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri tüketimi 2011'in ilk yarısında 39 milyar 474 milyon 115 bin lira iken, 2012'nin ilk yarısında bu rakam yüzde 7,3 artışla 42 milyar 348 milyon 375 bin liraya yükseldi. 

Yılın ilk 6 ayına denk gelen 182 günde mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerine günlük ortalama 232 milyon liradan fazla harcandı. 

     

'Harcamalar...