14 / 05 / 2024

ev kiracı çıkarma

ev kiracı çıkarma

Yeni düzenleme ile birlikte mal sahipleri 10 yılı dolduran kiracıları 3 ay önceden bildirimde bulunması halinde gerekçe göstermeden çıkarabilecek...

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Duyan bayram ediyor! Devletten milyonlara kira yardımı müjdesi!

Devlet ev kiracılarına 2 bin 300 Türk Lirası taşınma desteği ve aylık 1.150 Türk Lirası kira yardımı yapılacağı müjdesini verdi.

Kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Ev ya da işyerini kiraya veren ancak bazı nedenlerden dolayı kiracısını çıkarmak isteyen mal sahipleri tahliyeyi hukuka uygun olarak yapmak istiyor. Peki, kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

Kiracısının kilidini değiştiren ev sahibi mahkemelik oldu!

Kiracısı tatildeyken evin kilidini değiştirerek evi başkasına kiralayan ev sahibi avukat mahkemelik oldu. Kiracı tarafından ihbar edilen avukatın İstanbul Barosu'nda çalıştığı öğrenildi.

Pandemi kiracı ve ev sahibini zora soktu!

Pandemi, kiracıyı ve ev-işyeri sahiplerini zorlaştırdı. Bu durum karşısında zam yapmak isteyen ya da kirasını gününde isteyen mal sahipleri de kiracısıyla karşı karşıya geldi.

Gaziantep'te kiracı, tartıştığı ev sahibi ve oğlunu silahla yaraladı!

Gaziantep'te bir apartmanda oturan kiracı Erkan Ö, ev sahibi Orcay Ö. ve oğlu Mehmet Ö'yü silahla yaraladı.

Korona döneminde ev-sahibi kiracı ilişkileri nasıl olmalı?

Koronavirüs salgını, tüm dünyada ekonomiyi de olumsuz olarak etkiliyor. Peki korona döneminde ev-sahibi kiracı ilişkileri nasıl olmalı?

Ev sahipleri de kiracılar da bu sorunun cevabını merak ediyor!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20'nci ve 18'inci maddeleri gereği kıdem tazminatının ödenmesinden kat maliki, yani ev sahibi sorumlu. Ancak kat maliki ödemez ise kiracı da müşterek ve müteselsilen sorumlu tutuluyor.

New York’ta hayırsever ev sahibi 80 kiracısının kiralarını hediye etti!

New York’ta yaşayan Mario Salerno adlı bir ev sahibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle zor günler geçiren 80 kiracısının kiralarından feragat etti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme deyip geçmeyin!

Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan sözleşme kapsamında çok çeşitli hukuki durumlar bulunuyor. Avukat Önder Durdu, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanmalı? İşte detaylar...

Kiracı evden çıkmazsa ev sahibi ne yapacak?

Borçlar Kanunu kapsamında kiracıların sorumlulukları yeniden belirlendi. Peki kiracının kirasını ödeyemediği durumlarda ev sahibi kiracısına kaç gün süre vermelidir?

ev kiracı çıkarma Haberi

ev kiracı çıkarma
Ev ve iş yeri kiracıları için kötü haber geldi. Mal sahipleri ev ya da iş yerlerinde 10 yılı dolduran kiracılarını, 10 yılı izleyen yeni kira yılının bitiminden 3 ay önceden bildirimde bulunmak suretiyle hiç bir gerekçe göstermeden çıkarabilecek. 10 yılını doldurmuş kira sözleşmeleri için fesih hakkı 1 Temmuz 2014'ten sonra...