02 / 10 / 2024

ev kiracısı vergi öder mi

ev kiracısı vergi öder mi

Evde kiracısı olması durumunda ev için ödenecek vergilerin mükellefi değişebiliyor. Peki, ev kiracısı vergi öder mi? Ev kiracısı hangi vergiyi öder? Hangi vergileri ödemez? İşte yanıtı..

Oturulamayacak derecede eski ve bakımsız ev sayısı, 2024’ün ilk 7 ayında 13 bin 161’e ulaştı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Barınma Yardımı” verileri  yoksulluğun boyutunu ortaya koyarken, oturulamayacak derecede eski ve bakımsız olan ev sayısı, yılın ilk 7 ayı itibarıyla 13 bin 161’e ulaştı. İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Evine geçmek isteyen mağdur ev sahibine kiracısından darbe üstüne darbe! Bu zulme dur deyin! 

Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahibi darbe üstüne darbe aldı. Evden çıkmayan kiracı 'mahkemeye git' diyerek yanıt verdi.

5 bin TL'lik kirayı 17 bin TL yapmak isteyen ev sahibinden kiracısına tepki: Evimi gasp edemezsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ev sahipleri, kiraların evin rayiç bedeli altında kalmasından şikayetçi. Bir ev sahibi 5 bin TL'lik kirayı 17 bin TL yapmak istemesi üzerine kiracısı tepki gösterdi. 

Kira sözleşmesinde kritik ayrıntı! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Her yenileme 10 yıllık süreyi yeniden başlatır!

Kira sözleşmesinin süresi bittiğinde kiraya veren ile kiracı arasında sözleşme yenilebiliyor. Fakat kiracısıyla sözleşme yenileyen ev sahibi, kendisine verilen tahliye imkanını ertelemiş oluyor. İşte ayrıntılar... 

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz sözleşme süresi bitti diye sizi evden çıkaramaz!

Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramayacağını belirterek, “Ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramaz.” İfadelerini kullandı.

Kirada oturan ev sahibi kiracısından dert yandı! Kira ödemedi, taşınma parası istedi,  evden çıktı anahtarı vermedi!

Ev sahiplerinin kiracılarla mücadelesi devam ediyor. Evlerini kiraya veren ev sahipleri yaşadıkları mağduriyetler karşısında çaresiz kalıyor.  İşte bir ev sahibi mağduru başından geçenleri şöyle anlatıyor...

Mağdur ev sahipleri haklarını arıyor! Evi boşaltması için kiracısına 250 bin TL teklif etti!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur ederken, ev sahipleri ise kiracılarını evden çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de para teklifi oldu. Bir ev sahibi kiracısını evden çıkarabilmek için 250 bin TL teklif etti.

Kiracısı evden çıktı ama geride büyük enkaz bıraktı! Ev sahibi 100 bin TL'lik zararda!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilim her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir ev sahibi, kiracısının evini boşaltma istediği üzerine evden çıkan kiracı arkasında büyük bir enkaz bıraktı. 

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Sarp Apak da mağdur ev sahipleri kervanına katıldı: Ünlü oyuncunun kiracısı 65 bin TL'lik eve 12.500 TL ödüyor!

Oyuncu Sarp Apak, Sarıyer'deki lüks dairesinde oturan kiracısını, ücrette anlaşamadıkları nedeniyle mahkemeye verdi ve kira tespiti talep etti. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

ev kiracısı vergi öder mi Haberi

ev kiracısı vergi öder mi

Ev kiracısı vergi öder mi?

Evde kiracısı olması durumunda ev için ödenecek vergilerin mükellefi değişebiliyor. Ancak bu değişiklik yalnız tek bir vergide uygulanıyor. Çevre temizlik vergisinin mükellefinin "mal sahibi" değil de "kullanıcı" olması nedeniyle evde kiracı varsa verginin mükellefi de kiracı oluyor.


Çevre temizlik vergisi konutlarda su faturalarına yansıtılıyor. Nitekim kiracının su faturasının ödemesi ile birlikte vergi borcu da ödenmiş oluyor.


2015 yılında konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor.


Ancak evde kiracının olması emlak vergisi mükellefiyetini değiştirmiyor. Vergiyi mal sahibi ödemek ile mükellef olmakla birlikte varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler de mükellef oluyor. 


Buna karşın bir bina...