16 / 05 / 2024

ev kiradıktan sonra yapılacaklar

ev kiradıktan sonra yapılacaklar

İstediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu, ev sahibi ile anlaşma sağladığınızı ve eve taşındığınızı farz edelim. Peki, kiracı tarafından ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

1937'de Tozkoparan Caddesi yapılmış! Tarlabaşı'ndan sonra bu cadde kullanılmış!

1937 yılında Belediye Tozkoparan Caddesi'ni asfalt olarak yaptırmaya karar vermiş. Çalışma tamamlandıktan sonra Tarlabaşı'ndan sonra bu cadde kullanılacakmış.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Çalışamayan kadınlar için devletten aylık 1800 TL destek! Detaylar burada

Çalışamayan kadınlar için müjde! Artık ev işleri yaparak aylık gelir elde edebilirsiniz. Devlet tarafından sağlanan bu yeni destek ile her ay 1800 TL cep harçlığı kazanabilirsiniz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra ödemelerinizi PTT aracılığıyla kolayca alabilirsiniz. İşte detaylar...

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak

Dolar/TL güne yatay seyirle başladıktan sonra 19 liraya ulaşarak rekor kırdı. Milyonlarca kişi doların ne kadar olacağını merak ediyor. Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak.

81 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 3 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik ev fiyatları pandemiden sonra popüler olan konut tipiyken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yeniden gündeme geldi. İşte Prefabrik evlere dair merak edilenler!

Kiracı evden çıktıktan sonra dava açabilir mi?

Kiracı ve ev sahibinin arasındaki iletişim bozulabilir. Hatta bu bozulma dava, mahkeme boyutuna kadar da gidebilir. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!

Bosch Isı Pompalı 9 kg Kurutma Makinesi 14.570 TL! Özellikleri neler ? 2 Şubat 2023 fiyat listesi

Çamaşırların yıkandıktan sonra nemli kalmasını istemeyenler için yenilikçi teknolojisi ile Bosch kurutma makinesi ev hanımlarının hizmetinde.

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

İki katlı 100 metrekare prefabrik ev ne kadar? En ucuz prefabrik ev kaç TL? 25 Aralık 2022 fiyat listesi...

Artan ev fiyatlarından sonra vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını merak etmeye başladı. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İki katlı 100 metrekare prefabrik ev kaç TL? İşte 25 Aralık 2022 fiyat listesi...

EYT'liler yasa çıktıktan sonra ne yapacak? EYT'de başvuru ve tazminat süreci peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeden sonra emeklilik işlemlerine start verilecek. Çalışanlar önce çıkışlarını alacak ardından da tazminat hesabına geçecek. İşte yasanın ardından EYT'lilerin yapacağı işlemler ve bir bir tazminat hesaplamaları...

'Kripto kralı' battıktan sonra ilk kez konuştu! Beş parasız ortada kaldı

İflas eden kripto borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık yapmadığını ifade etti. Şirketin iflasından sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıkan Sam Bankman-Fried, New York Times gazetesine “Kötü bir ay geçirdim ve neredeyse hiç param kalmadı” diye konuştu. İşte tüm detaylar...

ev kiradıktan sonra yapılacaklar Haberi

ev kiradıktan sonra yapılacaklar

Ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler!

İstediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu ve ev sahibi ile anlaşma sağladığınızı farz edelim. Kira süresi, kira bedeli ve kira bedelinin ödenme zamanları gibi hususların imzalanan kira sözleşmesinde belirtilmesi gerekiyor.


Sözleşmede ayrıca, demirbaşların durumunda ve diğer özel şartlara yer veriliyor. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte ilk kira bedeli ve depozito bedeli ev sahibine ödeniyor. Peki, kiracı tarafından ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?


Kiracının kiraladığı evdeki elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler için yetkili birime müracaat etmesi ve gerekli harç bedellerini de ödemesi gerekiyor.


Su abonelik işlemi..

Gerekli Belgeler : 

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 tarihi öncesi ise  ;


İlgili Belediye'den binanın yapım tarihine dair yazı veya Elektrik - Doğalgaz - Telefon Sözleşme evraklarından biri

T.C. Kimlik Numarası yer alan...