16 / 05 / 2024

ev kiraladıktan sonra neler yapılmalı

ev kiraladıktan sonra neler yapılmalı

İstediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu, ev sahibi ile anlaşma sağladığınızı ve eve taşındığınızı farz edelim. Peki, kiracı tarafından ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Ev sahiplerine kritik soru: Kiracınızı çıkardıktan sonra evinizi yeniden kiraya verir misiniz?

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan dava süreçleri sebebiyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri, yaşadıklarını sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık açıklıyor. Peki ev sahipleri kiracıları çıktıktan sonra evlerini yeniden kiraya vermeyi düşünüyor mu? 

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Promosyon aldıktan sonra banka değişikliği yapılır mı?

Emekli promosyonuna dair bazı noktalar aydınlatılmayı bekliyor. Vatandaşlar, “Promosyon aldıktan sonra banka değişikliği yapılır mı?” sorusunun yanıtı en merak edilen sorulardan biridir. İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eşinden ayrılanlar veya ayrılık arifesinde olanlar "Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Defne Samyeli Etiler'de ev kiraladı!

Bir süre önce eski ev sahibi ile mahkemelik olan Defne Samyeli Etiler'de ev kiraladı.  Samyeli yeni villası için 45 bin TL ödüyor.

Elon Musk 35 metrekarelik prefabrik ev kiraladı!

Bütün gayrimenkullerini satan iş insanı ve dünyanın en zengin üçüncü insanı Elon Musk, 50 bin dolar değerinde 35 metrekarelik prefabrik ev kiraladı. 

ev kiraladıktan sonra neler yapılmalı Haberi

ev kiraladıktan sonra neler yapılmalı

Ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler!

İstediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu ve ev sahibi ile anlaşma sağladığınızı farz edelim. Kira süresi, kira bedeli ve kira bedelinin ödenme zamanları gibi hususların imzalanan kira sözleşmesinde belirtilmesi gerekiyor.


Sözleşmede ayrıca, demirbaşların durumunda ve diğer özel şartlara yer veriliyor. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte ilk kira bedeli ve depozito bedeli ev sahibine ödeniyor. Peki, kiracı tarafından ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?


Kiracının kiraladığı evdeki elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler için yetkili birime müracaat etmesi ve gerekli harç bedellerini de ödemesi gerekiyor.


Su abonelik işlemi..

Gerekli Belgeler : 

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 tarihi öncesi ise  ;


İlgili Belediye'den binanın yapım tarihine dair yazı veya Elektrik - Doğalgaz - Telefon Sözleşme evraklarından biri

T.C. Kimlik Numarası yer alan...