01 / 05 / 2024

ev kiralarının elden verilmesi gelir vergisi

ev kiralarının elden verilmesi gelir vergisi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ev kiralarının elden verilmesi yasal mı sorusuna cevap verdi..

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Ev kiralarının düşeceği tarih resmen verildi! Bir anda 4 bin TL düşecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, talebin azalması ve kira ödemelerinde sorunların yaşanmasıyla nedeniyle satılık ve kiralık ev fiyatlarının bu yıl sonunda düşmeye başlayacağını dile getirdi.

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Ev kiralarındaki artış kiracının geçim hesabını bozdu! İstanbul enflasyonu ikiye katladı

Ev kiralarında son bir yıldaki artış kiracıların hesaplarını alt üst etti. Üç büyük şehirden İstanbul'daki kira artış oranları enflasyonun iki kat üstüne çıktı.

İstanbul'daki ev kiralarına pandemi dopingi!

İstanbul’daki bir konutun ortalama konut kredisinin aylık taksit tutarı 5 bin 884 TL ile 6 bin 377 TL arasında değiştiği belirlendi. Bu durumda dar gelirlilerin konut sahibi olması da zorlaştı. Aynı zamanda ev kiralarının da yüzde 66 arttığı görüldü.

Ev kiraları neden yükseliyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kiralık konut talebinde ortaya çıkan artışın ülke genelinde ev kiralarını hızla yükselttiğini değerlendirdi.

Türkiye'de kira anketi: Katılımcıların yüzde 96,5'i kiralar çok yüksek dedi!

Türkiye'de ev kiralarına ilişkin bir anket yapıldı. Ankete katılanların yüzde 96,5'i Türkiye'de ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirtti.

ABD'de kiralarını toplayamayan ev sahipleri evsiz kaldı!

Amerika'nın New York eyaletinde kira sorunu büyüyor. Üç mülk sahibi kadın kiralarını toplayamayınca evsiz kaldı. Federaller kira desteklerinin verilmemesinin ciddi kira krizi yaratacağı ön görüşünde. 

Ev kiraları tüm zamanların zirvesinde!

Kiralık konut fiyatlarındaki yükselişler ev arayanları zor duruma düşürüyor. Ertelenen düğünlere, taşınmalara start verilmesi, öğrencilerin ve yabancıların ev arayışının aynı dönemde başlaması talebi patlattı. Stok azaldı ancak talep arttı. Bu nedenle kira fiyatları yüzde 60’ıtan fazla arttı.

ev kiralarının elden verilmesi gelir vergisi Haberi

ev kiralarının elden verilmesi gelir vergisi

Eşimin bir dairesi var ve içinde kiracı var. Ancak eşimin bankada hesabı bulunmadığı için kiralar benim banka hesabıma yatıyor. Bu durumda vergi açısından bir problem yaşanır mı? R.T. 


Gelir Vergisi mükellefi geliri elde eden kişidir. Hukuken bir gayrimenkulü mutlaka maliki kiraya vermek zorunda değildir. Bir gayrimenkulü, maliki olmayan biri de kiraya verebilir. Böyle bir kira sözleşmesi de geçerlidir. Bu durumda, çok kısa bir süre önce de köşemde açıkladığım gibi, malik, gayrimenkulün sahibi olmakla birlikte kiralayan, kira sözleşmesi yapan kişidir ve bu hukuki bir sıfattır. Kiralık yerde oturup kira ödeyen de kiracıdır. Yani böyle bir durumda üç ayrı sıfat söz konusudur ve bunun hukuka aykırı yanı yoktur. 


Bu durumda siz kira geliri elde eden biri durumundasınız. Gelir Vergisi de gelir elde eden...