03 / 07 / 2024

ev kirası gelir vergisi hesaplama örneği

ev kirası gelir vergisi hesaplama örneği

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, ödenmesi gereken vergi nasıl hesaplanır? İşte ev kirası gelir vergisi hesaplama örneği..

Boş evlere gelecek vergi uygulamasına büyük tepki! En ucuz ev kirası 50 bin TL olur!

Yeni torba yasada, doğalgaz faturalarında "gelire göre ödeme" planlandığı ve boş konutlara da ek verginin gündeme gelmesiyle tepkiler de çığ gibi büyümeye başladı.

Ortalama ev kirası 15 bin TL'yi buldu! İYİ Parti'den Meclis'e kira artışlarına karşı araştırma önergesi gitti!

Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması uygulamasının 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kiralar ile ilgili verdiği araştırma önergesini açıkladı. İşte o önerge... 

Ev sahiplerinden varlıklı kiracılara gelir transferi! 

Ev sahipleri, varlıklı olan kiracılarının çok düşük bedellerle dairelerinde oturduklarına dikkat çekiyor. Şimdi de gelir transferi gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Ortalama ev kirası bile 11 bin TL! İzmir'de 17 bin TL asgari ücret ile yaşanabilir mi? Vatandaşlar isyan etti!

Bu sene asgari ücrete ara zam yapılmayacak olması vatandaşların hesaplarını şaşırttı. Peki İzmir'de 17 bin TL asgari ücret ile yaşanabilir mi? Vatandaşlar ne dedi? İşte o yorumlar...

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü! 

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar gittikçe artıyor. Bursa'da bir kiracı, kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili rakam verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Özel, mega kent İstanbul'da ortalama ev kirasının 20 bin TL'ye yükseldiğini söyledi.

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut kira bedellerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Konut tipi, konumu, yeni veya eski olması fark etmeksizin kira bedelleri cep yakıyor. Peki asgari ücretli bekar biri 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? Bakın ekonomi profesörü konuyu nasıl açıkladı? İşte detaylar...

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Borsa yatırımcısı için önemli bir gelir kaynağı olan temettülerle, kira getirisi elde etmek mümkün mü? Yatırımcıların takip ettiği, Temettü Hisseleri resmi sosyal medya hesabından, bunun için ne yapılması gerektiğini paylaştı.  

ev kirası gelir vergisi hesaplama örneği Haberi

ev kirası gelir vergisi hesaplama örneği

Ev kirası gelir vergisi hesaplama örneği!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor. Gayrimenkul sermaye iradı kapsamında mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödenmesi gerekiyor.


Verginin mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri ile kiralanmış bir mal veya hakkın kiraya verilmesi durumunda kiracıları oluyor.


Ev kirası için ödenmesi gereken vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin 1. taksiti Mart ayında, 2. taksiti ise Temmuz ayında ödeniyor.


Ev kirası gelir vergisi hesaplama...

Vergi, elde edilen gelirin kira gelir vergisi için belirlenen istisna bedelinden yüksek olması durumunda belirleniyor. 2014 yılı içerisinde elde edilen gelirin vergisi de 2015 yılında ödenecek olup, istisna bedelleri...