02 / 05 / 2024

ev kredisini yapılandırmak

ev kredisini yapılandırmak

Yeniden yapılandırma işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılması ve mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi talep edilebiliyor. Peki, ev kredisi yapılandırma nedir?

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Kamu borçlarına yapılandırmak isteyen vatandaşların başvuruları devam ediyor. Şu zamana kadar 1,5 milyon mükellef yapılandırma için başvurusunu yaptı.  Toplam yapılandırma bedeli 50 milyar TL'nin üstünde seyrederken 1,6 milyarlık tahsilat olduğu açıklandı.

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyenler kesinlikle buraya baksın! Çok önemli detaylar var

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyen vatandaşlar yeni düzenlemeden faydalanıp faydalanmayacağını merak ediyor. Vatandaşları ilgilendiren çok önemli detaylar belli oldu.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

SGK, milyonlarca borçlunun beklediği kritik açıklamayı yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 30 Eylül 23.59'a kadar, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerektiğine dair açıklama geldi.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 7 gün!

Milyonlarca ev sahibinin merak ettiği emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son gün belli oldu. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor...

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları ne zaman bitiyor?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırması için başvurular 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Peki emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borçları yapılandırma için başvuru süresi uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırmasında son gün  30 Eylül oldu.. Peki emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borçları yapılandırmasında son günler!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırmada son günlere girdik. Peki yapılandırma yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ev sahiplerine yapılandırma müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahiplerine yapılandırmadan faydalanmaları için mektup gönderdi. Mektupta kira geliri elde edemeyen ve eden ev sahipleri için yapılandırma şartları açıklandı.

Atakum Belediyesi’nden emlak vergisi borcuna e-yapılandırma hizmeti!

Atakum Belediyesi, 7256 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için ‘e-yapılandırma’ sistemi oluşturdu.

2020 konut kredisi yapılandırma yapan bankalar!

Ev almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği soruların başında ''En ucuz kredi imkânı sağlayan bankanın hangisi?'' geliyor. İşte konut kredisi yapılandırma yapan bankalar ve faiz oranları...

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Faiz oranları yüksek iken kredi çekenler kredi borçlarını yapılandırmak istiyor. Peki konut kredisi nasıl yapılandırılır? Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Konut kredisini yapılandıranlara dikkat çeken çağrı!

Konut kredisi yapılandırmalarına yönelik çok sayıda yargı kararına rağmen bazı bankalar komisyon ya da erken ödeme tazminatı alıyor. Söz konusu ücretler için gerekli yasal mercilere başvurulması durumunda paralar geri iade ediliyor.

ev kredisini yapılandırmak Haberi

ev kredisini yapılandırmak

Ev kredisi yapılandırma nedir?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olan kimseler; mevcut kredi hesabının yapılandırılmasını isteyebiliyor. Bu yapılandırma işlemi, refinansman olarak da tanımlanıyor. 


Yeniden yapılandırma işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılması ve mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi talep edilebiliyor. 


Düşen faiz oranlarına nazaran daha yüksek faizle konut kredisi kullananlar kredi hesabını yeniden yapılandırabiliyor.


Ev kredisi yapılandırma ile;

-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Tüketiciyi avantajlı hale getirme amacında olan refinansman kredisinde; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.


Yapılandırmada yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğabiliyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Tüketici Kanunu / Erken ödeme

Tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde...