02 / 05 / 2024

ev maliyeti hesaplama 2015

ev maliyeti hesaplama 2015

İnşaat metrekare maliyet birim fiyatları, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden tespit edilerek, bütçe yılından önce açıklandı. İşte ev maliyetleri hesaplama 2015 örneği..

Konut kredisi faizlerinde son dakika! 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? İşte banka banka hesaplama tablosu!

Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ederken bankalar da 10 yıl vadeli kredinin faiz oranlarını peş peş açıkladı. 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? İşte banka banka hesaplama tablosu...

Ev alacaklara son dakika 120 ay vade fırsatı! İş Bankası konut kredisi tek tek hesaplandı! İşte İş Bankası konut kredisi

Vatandaşlar, birikimlerinin üstüne çektikleri konut kredisi ekleyerek ev alıyor. Bu kapsamda İş Bankası, son dakika güncel konut kredisi faizlerini kalem kalem açıkladı. İşte İş Bankası konut kredisi hesaplama 2024...

Ev alacaklara son dakika faiz müjdesi: Denizbank konut kredisi hesaplama! İşte 500 bin, 1 milyon TL kredinin taksitleri

Yeni ev alacaklar banka banka konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki DenizBank'ta konut kredisi faizi ne kadar? 500 bin, 1 milyon ve 1 milyon 500 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ve geri ödemesi kaç TL?

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.

Ev yapma maliyeti ortalama 5 milyon TL!

Kredi faizlerinin yüzde 40’ı aşması, konut fiyatlarının artması ve deprem endişesi, ev sahibi olmak isteyenleri konuttan arsa yatırımına yöneltti. Arsasını alan da ev yapmaya başladı. 

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank peş peşe açıkladı: Bu rakamlara aman dikkat! Ev alacaklar şimdi göz atın! 

Ev alacaklar, banka banka konut kredisi hesaplamalarını araştırıyor. Peki 3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ve geri ödemesi ne kadar? İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi hesaplama 29 Ekim 2023...

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Prefabrik ev fiyatları! 100 metrekare prefabrik ev maliyeti ne kadar?

Prefabrik evler özellikle günümüzdeki prefabrikler evler çok kısa zamanda yapılıyor ve sizlere teslim edilebiliyor. Bununla birlikte bu yapıların fiyatları da araştırılmaktadır. İşte bu konudaki sorulan sorular!

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

81 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, kolay yapılı, kurulumu ve maliyeti ile birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Prefabrik ev denilince vatandaşların aklına ilk önce fiyatları gelmektedir. Peki prefabrik evler ne kadardır? İşte detaylar!

Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı?

Çelik evler kolay kurulumu ve düşük maliyeti ile pek çok kişinin tercihi olmaktadır. Peki çelik ev ruhsatı nasıl alınır? Bu diğer soruların yanıtı!

1+1 konteyner ev ne kadar? 10 Mart 2023 fiyat listesi... 

Ev almak istemeyen ya da ev alacak parası olmayan kişiler konteyner ev ve prefabrik ev fiyatlarını dikkatle takip ediyor. Peki bir konteyner evin maliyeti nedir? 10 Mart 2023 tarihli fiyat listesi...

ev maliyeti hesaplama 2015 Haberi

ev maliyeti hesaplama 2015

Ev maliyetleri hesaplama 2015!

İnşaat metrekare maliyet birim fiyatları, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden tespit ediliyor. Tespit edilen maliyet fiyatları, bütçe yılından önce yayımlanacak bir tebliğ ile duyuruluyor.


Bilindiği üzere, inşaat maliyet bedelleri, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması ile hesaplanıyor.


Hesaplanan metrekare normal inşaat maliyet bedeline, ilan olunan bedelde nazara alınmamış ise, kalorifer veya klima tesisatı için % 8, asansör tesisatı için ayrıca % 6 oranında ilave yapılıyor. Zemin ve asansörden yararlanmayan bodrum katlar için asansör dolayısiyle ilave yapılmıyor.


2015 yılına ait inşaat metrekare maliyet bedelleri cetveline göre BETONARME olarak inşa edilecek 100 metrekarelik bir evin maliyeti şu şekilde hesaplanıyor:


Ev maliyetleri hesaplama 2015 örneği

Lüks İnşaatta 100 metrekarelik ev maliyeti:

Asgari: 1151,53x100 m2...