01 / 05 / 2024

ev sahibi en fazla yüzde kaç zam yapabilir

ev sahibi en fazla yüzde kaç zam yapabilir

Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir?: Kira bedelleri, bir önceki yılda gerçekleşen üretici fiyat endeksindeki (ÜFE) artış oranını geçmemek koşuluyla artırılabiliyor. Bu kural bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor...

Nüfus artarken ev sahibi olma oranı neden düşüyor?

Yükselen konut fiyatları, kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Ekonomist İris Cibre son 17 yılda ev sahipliği oranının yüzde 56.1’e düştüğünü belirterek, konutların tek elde toplandığını söyledi.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına yapay zeka çözümü! Tahliye davalarının 3-5 yıl sürmesi utanç! 

Son zamanlarda ev sahiplerinin en çok mağdur oldukları konulardan biri tahliye davaları oluyor. Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için yapay zeka önerisi geldi. İşte X'te paylaşılan o öneri ve yorumlar...

Ev sahibi ve kiracı kavgasında kim bilinçliyse o kazanıyor!

Türkiye'de, artan yaşam maliyetleri ve konut kiraları ile birlikte, ev sahibi ve kiracı arasındaki kavgalar da her geçen gün artıyor. Son dönemlerde gündemden düşmeyen o kavgalarda kim bilinçliyse o kazanıyor...

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ev sahibi ile kiracı kavgaları ve davaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddelerinden olacağını yıllar öncesinde söylemişti.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir? İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alamaması da en çok dert yanılan konular arasında yer alıyor. Peki ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir?

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Kiracı ev sahibi sorunlarına bir yenisi daha eklendi! Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından gelen haberler kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların gittikçe arttığını gösteriyor. Son haber de Bursa İnegöl'den geldi. Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı.

Ev sahibi olmak isteyenlerin en asgari sahip olması gereken gelir hesaplandı

Ev sahibi olma hayali kuranlar artan konut fiyatları nedeniyle her geçen gün hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler de aylık gelirlerinde ayırmaları gereken miktarı araştırıyor. İşte merak edilen miktar...

Ev sahibi ve kiracı olan herkesi ilgilendiriyor: 30 gün ek süre veriliyor, aman kaçırmayın...

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan en büyük anlaşmazlıklar arasında kira bedeli davaları yer alıyor. Peki, Kira bedeli nasıl tespit ediliyor? İşte detaylar...

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

ev sahibi en fazla yüzde kaç zam yapabilir Haberi

ev sahibi en fazla yüzde kaç zam yapabilir


Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir?


Yeni dönem Türk Borçlar Kanunu'na göre konut ve çatılı iş yerlerinde mal sahibine verilen depozito miktarı, üç aylık kira bedelini aşmayacak şekilde düzenleniyor. Güvence olarak para verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, mal sahibinin onayı olmadan çekilmemek şartıyla, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Güvence senetleri ise bankaya veriliyor. Banka güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesi ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verilebiliyor. 


Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir? sorusuna bu noktada verilen cevap şöyle: Kira bedelleri, bir önceki yılda gerçekleşen üretici fiyat endeksindeki (ÜFE) artış oranını geçmemek koşuluyla artırılabiliyor. Bu kural bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir?

Kira bedeli yabancı bir para birimiyle belirlenmişse (yani dövizle),...