02 / 05 / 2024

Ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir

Ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir

Yenilenen kira sözleşmeleri için kira bedeline her ay TÜİK tarafından açıklanan oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir?

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Taksitli ev alma fırsatı geldi, son gün 23 Haziran!

TOKİ Başkanlığı, düşük gelir düzeyine sahip aileler için yeni bir konut projesinin tamamlandığını duyurdu. Başkanlık, önümüzdeki günlerde başvuruların başlayacağını da açıkladı. Ev sahibi olmak isteyen gelir seviyesi düşük vatandaşlara yönelik bu haberi duyurdu.

Kiracı ev sahibi kavgalarında sular durulmuyor!

Kiralar durmadan artarken ev sahibi kiracı kavgaları sürekli gündemde. En son İstanbul’un Fatih ilçesinde kiracı olan Gülhayat Ç. ve oğlu Mert ile haziran ayında evi satın alan R. Ergenlioğlu arasında bir kavga yaşandı. Neler yaşandı? İşte haberin devamı?

Haziran'da 200 binden fazla ailemiz ev sahibi oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızın tarihin en düşük maliyetli ve uzun vadeli finansmanıyla ev sahibi olabilmesini temin ettik. Bu sayede Haziran ayında tarihi bir rekorla, 200 binden fazla ailemizin ev sahibi olmasına imkan sağladık" dedi...

TOKİ'den 240 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdüren TOKİ, Haziran ayının ilk haftasında 104 konutu satışa çıkarıyor. Projelerden 240 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

Sinpaş Köyceğiz’de ev sahibi olmak için son şans!

Sinpaş Yapı’nın köy yaşamının huzurundan esinlendiği butik projesi Köyceğiz’de yaşam Haziran’da başlıyor. Sinpaş Yapı projeden ev sahibi olmak isteyenleri, Köyceğiz’in huzurlu yaşamını yansıtan örnek daireyi gezmeye davet ediyor.

Ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir?

Yenilenen kira sözleşmeleri için kira bedeline her ay TÜİK tarafından açıklanan oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir?

Çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. İkinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceği çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Yakup Odabaşı: Gölbaşı'nda dar gelirli aileler ev sahibi olacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı' nın, yeni dönem için hazırladığı " Konut Projesi " ile Gölbaşı' nda dar gelirli 1.000 aile ev sahibi olacak...

Ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir Haberi

Ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir

Ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir?

Kira sözleşmesinin süresi dolması ve dolan süre sonunda sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belirlenen oranlarda zam uygulanıyor. 


Borçlar Kanunu gereğince, ev kirası zammı hesabında TÜİK tarafından her ay açıklanan üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor. 


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli sayılıyor.


Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.  Peki, ev sahibi Haziran ayında ne kadar zam yapabilir?


Haziran ayında; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,11 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,11 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,22 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre...