16 / 05 / 2024

ev sahibi kiracının elektriğini kesebilir mi

ev sahibi kiracının elektriğini kesebilir mi

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslara göre, ev sahibin bazı haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısından evin tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliyede güçlük çıkarıyorsa ne yapılır? Ev sahibi elektriği kesebilir mi?

Ev sahibi kiracı savaşında en çok kim mağdur oldu? Vatandaşlar ne dedi? 

Son günlerin gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ediyor. Peki ev sahibi kiracı savasında kim haklı? Vatandaşlar bu konu ile ilgili ne dedi? 

Ev sahibi - kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilim her geçen gün daha da artarken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı. Peki ev sahibi kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim? İşte o sorunun yanıtı...

Ev sahibine borcu olan yabancı uyruklu kiracı firar etti! 

Bolu'da 15 gündür telefonlara bakmayan kiracı Afgan Abed E'ye ev sahibi ulaşamadı ve bunun üzerine eve giden ev sahibi kiracının firar ettiğini gördü.

Mağdur ev sahibi: Kiracım 4 bin TL'ye oturuyor, kendi evini 15 bin TL'ye kiraya vermiş!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamadıklarına dikkat çekiyor. Mağdur bir ev sahibi, kiracısının 4 bin TL'ye oturduğunu, ancak kendi evini 15 bin TL'ye kiraya verdiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Peki ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Mağdur ev sahibi: Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz!

Mağdur ev sahipleri hem yüzde 25 zam sınırına hem de uzayan davalara çözüm talep ederken; kiracılar için istedikleri şartları da sık sık gündeme getiriyorlar. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından 'Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz' paylaşımında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Mağdur ev sahibi: Kiracılar sokakta kalsın da ben boş evimin vergisini öderim! 

Mağdur ev sahipleri ile kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, boş ev vergisine değinerek 'Dert değil' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibi: Kiracım iki yıldır ihtiyaç sebebiyle tahliye etmiyor, üstelik kendisinin kirada iki evi var!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahiye konuları sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından kiracısı ile yaşadığı olayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Cemil Tugay'dan konut müjdesi: Kiracıları da ev sahibi yapacağız!

Ege Mahallesi'nde sahur yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir adayı Dr. Cemil Tugay son dönemlerde gündemden düşmeyen konut krizine değinerek, kiracıları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

ev sahibi kiracının elektriğini kesebilir mi Haberi

ev sahibi kiracının elektriğini kesebilir mi

Ev sahibi elektriği kesebilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslara göre, ev sahibin bazı haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısından evin tahliyesini isteyebiliyor. Ancak evin tahliyesi çin tek şart haklı gerekçe olarak biliniyor.  


Kira sözleşmesinde  açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor.


Süresi belli olmayan  kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, erken tahliye için ev sahibinin haklı gerekçeleri nelerdir?


Mesken ihtiyacı: Ev sahibi, eşi veya çocuklarının kiradaki gayrimenkulü mesken olarak kullanmaya ihtiyaçları varsa bu madde geçerli olur. Kira sözleşmesinin bitiminden 1 ay sonra dava açılabilir.


İşyeri ihtiyacı: Ev sahibi, eşi veya çocukları...