03 / 05 / 2024

ev sahibi kiracıyı kaç ayda çıkarır

ev sahibi kiracıyı kaç ayda çıkarır

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Mağdur ev sahibi: Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz!

Mağdur ev sahipleri hem yüzde 25 zam sınırına hem de uzayan davalara çözüm talep ederken; kiracılar için istedikleri şartları da sık sık gündeme getiriyorlar. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından 'Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz' paylaşımında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Satılmış ve içerisinde kiracı bulunan evlerin durumunda bir kiracının evden ne kadar sürede çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, yeni ev sahibi kiracıyı hangi süreçlerde ve nasıl evden çıkarabilir?

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Mağdur ev sahibi: Kiracılar sokakta kalsın da ben boş evimin vergisini öderim! 

Mağdur ev sahipleri ile kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, boş ev vergisine değinerek 'Dert değil' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Mağdur ev sahibi: Kiracım iki yıldır ihtiyaç sebebiyle tahliye etmiyor, üstelik kendisinin kirada iki evi var!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahiye konuları sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından kiracısı ile yaşadığı olayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat! Ev sahibi kiracısını 'eksik kira ödemekle' suçladı!

Yargıtay, kira ödemelerinde banka hesaplarından ödeyen milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren yeni bir karara imza attı. Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat...

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Son dönemlerde hız kesmeden devam eden ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı. Avukat Yakup Yar resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira davaları alınmaz artık." ifadelerini kullandı.

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

ev sahibi kiracıyı kaç ayda çıkarır Haberi

ev sahibi kiracıyı kaç ayda çıkarır

Kira sözleşmesi, kiraya verenin konut ya da işyerini kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. 

Konutunu kiraya veren mal sahipleri bazı durumlarda kiracısının evden çıkmasını isteyebiliyor. Ancak tahliye işlemi kanunen belli şartlarda ve belli bir sürede yapılabiliyor. Peki, ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022 nedir?

10 YILLIK SÖZLEŞMEDE BİLDİRİM YOLUYLA FESİH

Borçlar Kanunu gereğince konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Ancak ev sahibi, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 

Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay...