04 / 07 / 2024

ev sahibi kiracıyı ne zaman çıkaramaz

ev sahibi kiracıyı ne zaman çıkaramaz

Taşınmazını kiraya veren mal sahibi ile burayı kiralayan kiracılar, kira sözleşme süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz? Hangi durumlarda çıkarabilir?

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

Kiracı 'Ağustos'ta evden çıkarım' dedi, ev sahibi anlaşmadı: İlk duruşma 27 Mayıs 2025'e verildi!

Avukat Tarık Çakmak, resmi X sosyal medya hesabından kiracı vekili olduğu bir kira tespit davası ile ilgili konuştu. 'Ağustos'ta evden çıkarım' diyen kiracı ile anlaşmayan ev sahibi, evine yıllar sonra geçebilecek. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında tahliye sorunu büyük mesele haline geldi. Peki Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

Evini büyük zararla teslim alan Mağdur ev sahibi sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken, evini büyük bir zararla teslim alan Mağdur ev sahibi de görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

'Şimdi fırsatçılar düşünsün' diyen mağdur ev sahibi: Kimse kendini garanti altına almadan evini kiralamayacak! 

Ev sahibi kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, mağdur bir ev sahibi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kimsenin kendini garanti altın almadan evini kiralamayacağını söyledi.

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Ev sahibi kiracı kavgaları giderek daha da içinden çıkılmaz bir hal alırken, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada yaptığı açıklamada Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesinin Fizan'dan duyulacağını söyledi.

Kira tespit davası sonuçlanan ev sahibi: Kiracım 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış!

Mağdur bir ev sahibi kira tespit davası ile ilgili bir paylaşım yaptı. Davanın sonuçlandığını söyleyen ev sahibi, "Adam 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış" dedi. İşte ayrıntılar... 

Kira vergisi yüzde 50'den fazla artacak: Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak!

Ev sahiplerine yeni vergilerin getirilmesi ve kira vergisinin yüzde 50'den fazla artırılması gündeme geldi. UNS Haber Medya Genel Koordinatörü Osman Ünsal,  X sosyal medya hesabından "Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

Tahliye  taahhüdüne rağmen evine geçemeyen bir ev sahibi, kiracının 253 gündür evden çıkmaması üzerine ''ev aldıktan sonra kiracı olduk, anahtarımı istiyorum' diye isyan etti. 

Mağdur ev sahibi, 'Sınırlanan kira gelirinizle yapmak isteyip yapamayacağınız bir şey yazın' dedi! Bakın ne yorum geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları devam ederken, mağdur bir ev sahibi sosyal medya üzerinden kısıtlanan kira gelirinizle yapmak isteyip de yapamayacağınız bir şey yazın dedi. İşte o paylaşım ve gelen yanıtlar...

ev sahibi kiracıyı ne zaman çıkaramaz Haberi

ev sahibi kiracıyı ne zaman çıkaramaz

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Taşınmazını kiraya veren mal sahibi ile burayı kiralayan kiracılar, kira sözleşme süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Borçlar Kanunu gereğince mal sahibi ancak kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?


Ev sahibi; Gereksinim, yeniden inşa ve imar ile tahliye taahütnamesi verilmesi, kiracının iki haklı ihtar alması ve kiracının aynı ilçede evinin bulunması halinde kiracısını çıkarabiliyor. Ayrıca, kiracının 10 yılını doldurması halinde herhangi bir tahliye gerekçesi gerekmeden kiracı tahliye edilebiliyor.


Ancak bu gibi tahliye gerekçelerinin doğmaması halinde, ev sahibi kiracıyı çıkaramıyor. 


Ayrıca kiraya veren, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına...