21 / 05 / 2024

ev sahibi kiradaki evde neleri öder

ev sahibi kiradaki evde neleri öder

Taşınmaz mal kiralamalarında, taşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kiracının ödemesi gereken masraflar nelerdir?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmesi imzalayan ev sahipleri ile kiracıların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, ev sahibinin hakları nelerdir? Ev sahibi kiradaki evini satabilir mi? Kiracı kira bedelini ödemezse ev sahibi ne yapabilir? İşte ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla...

DASK kiracı mı ev sahibi mi öder?

DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlandırmak için yapılıyor. Peki kiradaki evin deprem sigortasını kim öder? DASK kiracı mı ev sahibi mi öder?

Espiye Kaymakamlığı 280 aileyi ev sahibi yapacak!

Giresun’un Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında ilçede fakir ve muhtaç durumda bulunan 280 aileyi ev sahibi yapacak...

Kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair bir sözleşme imzalanıyor. Sözleşme kapsamında kiralamaya dair bilgilere yer veriliyor. İşte kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği bu haberde...

Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Kat maliki satmış olduğu dairenin satış tarihinden önceki yönetim giderlerinden sorumlu olur mu? Bu gider yeni malikten istene bilir mi? Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Ev sahibi kiracı tahliye davaları!

Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, Ev sahibi kiracı tahliye dava gerekçeleri nelerdir?

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

ev sahibi kiradaki evde neleri öder Haberi

ev sahibi kiradaki evde neleri öder

Kiracının ödemesi gereken masraflar!

Taşınmaz mal kiralamalarında, taşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor.


Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlü oluyor. 


Kanun gereğince; Kiralananla ilgili zorunlu sigorta, vergi ve benzeri yükümlülüklere, aksi kararlaştırılmamış veya kanunda öngörülmemiş ise, kiraya veren katlanır.


Ayrıca, Kiraya veren, kiralananın kullanımıyla ilgili olmak üzere, kendisi veya üçüncü kişi tarafından yapılan yan giderlere katlanmakla yükümlüdür. Peki, kiracının ödemesi gereken masraflar nelerdir?


Kiracılar, kira bedelinin yanı sıra; kiracının günlük hizmetlerine sunulan, kapıcı hizmeti, ortak kullanılan elektrik-su bedeli gibi giderleri ödemek zorunda oluyor. 


Ancak, anayapının temel giderleri bir başka deyimle demirbaş giderlerini ödemiyor. Yapıda yapılan kalıcı işler ve bunların ücretleri daire...