29 / 04 / 2024

ev sahibi kiraya istediği gibi zam yapabilir mi

ev sahibi kiraya istediği gibi zam yapabilir mi

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan kira bedelleri milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Peki ev sahibi kirayı istediği gibi artırabilir mi? Kira artışı neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Kiracılar dikkat! Kiraya ara zam isteyen ev sahibi haksız...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar son iki senedir ise yıldır had safhaya kadar geldi. Kiracı ve ev sahibi arasında anlaşmazlıklar ve yaşanan sıkınıtılara yenileri daha ekleniyor. İşte haberin detayları...

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Şartları çiğneyenlere 1 milyon lira ceza verilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, İzin belgesi almadan turizm amaçlı konutları kiraya verenler ceza alacak. Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

Kiraya yüzde 25 zam sınırı ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarını çözemedi! Farklı çözümler gelebilir mi? 

Konut kiralarında yıllık zam oranları, taşınmaların en fazla olduğu yaz mevsiminde tespit ediliyor. Peki ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlara farklı çözümler getirilebilir mi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı. 

Ev sahibi ve kiracı krizi dur durak bilmiyor! Tahliye davalarında şok eden detay! Siz de kontrol edin, mağdur olmayın!

Konut sahibi ve kiracı sorunları gün geçtikçe resmen artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahipleri kiraya astronomik zamlar uyguluyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davalarıyla karşılaşıyor. İşte tahliye davaları ile ilgili merak edilenler...

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların kanunen belirlenmiş bazı hakları bulunmaktadır. Peki “Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?” İşte detaylar!

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

ev sahibi kiraya istediği gibi zam yapabilir mi Haberi

ev sahibi kiraya istediği gibi zam yapabilir mi

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan kira bedelleri milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında "kira" konusunu kaleme aldı. Peki ev sahibi, 7 bin 500 TL olan kirayı 12 bin TL’ye çıkarabilir mi?

Kira ile ilgili tüm merak edilenleri Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Öktem Çevik cevapladı. İşte Oya Armutçu'nun o yazısı...

1)Okur H.A.: İstanbul’da kızım 1 artı 1, 55 metrekare bir dairede kiracı. Ev sahibi kontratımız eylül ayında yenilenecek olmasına rağmen 7 bin 500 liralık kiranın 12 bin liraya çıkartılması için mesaj göndermiş. Kira artış oranı şubat 2022 için ne kadar? Ev sahibi benden TÜFE üzerinde ek artış ve bu kadar fahiş kira isteyebilir mi? Bu yasal mı?...