03 / 05 / 2024

ev sahibi olmayan yönetici olabilir mi

ev sahibi olmayan yönetici olabilir mi

Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor. Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?...

Ev sahibi olmayanlara 200 bin TL nakit desteği! Aile Bakanlığı müjdeyi verdi!

Ev fiyatlarındaki yükselişle mücadele eden hükümet, ev sahibi olmayan vatandaşlara yönelik büyük bir destek programı başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geri ödemesiz olarak sunulan 200 bin TL nakit desteği, ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyenlere büyük bir fır

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Hiç peşinat ödemeden...

Ev sahibi olmak isteyip ancak yeterli nakit parası olmayan vatandaşlar bankaların kredi kampanyalarını inceliyorlar. Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yüzde 100 konut kredisi kampanyaları başladı. İşte konut kredisi kampanya detayları...

TOKİ'den 670 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Türkiye'de ev sahibi olmayan vatandaşın kalmaması için yoğun mesai harcayan TOKİ Türkiye genelinde ucuz konut satışlarına devam ediyor. Kurum son olarak 670 TL'den konut satışı için düğmeye bastı. 

TOKİ'den ayda 400 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ, Türkiye genelinde evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmaya başlıyor. Yeni konutlarını satışa çıkaran TOKİ, 4 şehirde ayda 400 TL taksitle konut satışı başladığını duyurdu. 

TOKİ dar gelirlileri ev sahibi yapacak!

Dar gelirli ailelerin konut ihtiyaçlarının karşılanması için 2002’den bu yana 850 bine yakın konut üreten TOKİ, ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaş kalmayana kadar tam gaz çalışacak...

Demir Country'de kapıdan girip ev sahibi olmayan kalmayacak!

Teslimlerin 2020 yılında yaplması planlanan Demir Country projesinde ev sahibi olmayan kalmayacak kampanyası ile ister peşinatsız, ister faizssiz, isterseniz taksitleri dilediğinizce ayarlayabildiğiniz esnek ödeme planı sunuluyor..

Ordu Ulubey'de maddi durumu olmayan aileler ev sahibi oldu!

Ordu Ulubey Kaymakamlığı ve Ulubey Belediyesi tarafından maddi durumu olmayan bir aile ev sahibi oldu. Kirazlık Mahallesi'nde yaşayan Duriye Eren yeni evine kavuştu.

As Çukurova Gayrimenkul, Çukurova'da ev sahibi yapıyor!

As Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan dünü ve bugünü ile As Çukurova Emlak Gayrimenkul'ü de anlattı. Aslan, "Çukurova'da evi olmayan herkesi ev sahibi yapmak en büyük hedefimizdir." dedi.

Ev sahibi olmayan Tokatlı kalmayacak!

Faizsiz ev sahibi olmanın kolaylığından bahseden Eminevim Şube Müdürü Ali Osman Mengüç "Tokat artık bizi tanıyor ve bizde Tokatlıları ev sahibi yapmak için buradayız" dedi.

Evi olmayan emekliler ev sahibi olacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz" dedi.

Ev sahibi kafasına göre zam yapabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kiracı kira bedelini kira süresi boyunca ödemek ile mükellef oluyor. Peki, ev sahibi kafasına göre zam yapabilir mi?

Mehmet Ali Şahin: Hedefimiz evi olmayanı ev sahibi yapmak!

TOKİ, Karabük'te emekliler için yapılacak konutlara ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hedeflerinin ev sahibi olmayan her Karabüklü emekliyi ev sahibi yapmak olduğunu aktardı.

Ev sahibi kirayı ne kadar artırabilir?

Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen sözleşmede kira anlaşmasına ilişkin esaslara yer veriliyor. Sözleşmede taşınmaz daireye ait özellikler, kira parası, kira ödeme zamanı ve kira artış oranları belirtiliyor. Peki, ev sahibi kirayı ne kada

ev sahibi olmayan yönetici olabilir mi Haberi

ev sahibi olmayan yönetici olabilir mi


Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre yönetici bağımsız bölüm maliklerinin oyu ile seçiliyor. Bu seçimde de sayı çoğunluğu aranıyor. Şayet yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kiracı yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı bile olmayan dışarıdan birinin yönetici olmasına bir engel bulunmuyor. Böyle bir hüküm konulduğu taktirde sadece kat malikleri yöneticilik yapabiliyor, vekaleten de olsa kat maliki olmayan birisi yöneticilik yapamıyor. 


Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?


Kat maliki, kiracısına ancak vekalet verdiği takdirde, kiracı oy kullanma ve yönetime seçilme hakkına sahip oluyor. Ancak vekalet alması, denetçi olmasına yetmiyor. Çünkü denetçi olabilmesi için kat maliki olması şartı bulunuyor.


Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi? sorusuna daha net yanıt için Kat Mülkiyeti Kanunu'nun konuyla...