05 / 05 / 2024

ev sahibi suçu

ev sahibi suçu

Beylikdüzü'nde ev almak isteyen gündelik temizlikçi Sevgi Güven ev sahibi olmak için biriktirdiği tüm parasını ev sahibine kaptırdı.

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Ev sahibi ve kiracı davaları kördüğüm oldu! Kiracı mağduru doktor: 'İhtiyaçtan dolayı açtığım davanın 20. ayına girdik!'

Fahiş kira sebebiyle büyüyen ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları resmen kördüğüm olmuş durumda. Uzman Doktor Dağıstan Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda davanın 20. ayına girdiklerini belirtti ve "Umarım bir gün şu eve kavuşurum artık" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

2023'te ev sahibi hakları neler?

Ev sahibi ve kiracıların hangi haklara sahip olduğu gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Kiracılar kadar ev sahiplerinin de bazı hakları var. Peki, 2023 yılı ev sahibi hakları neler? İşte detaylar...

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

Ev sahibi ve kiracının merak ettiği detay! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kiradan düşer mi?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemi de meşgul ediyor. Bu kapsamda, kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun olduğu bilinmekte. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait oluyor, işte merak edilen detaylar...

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında kim haklı, kim suçlu?

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan tartışmalarda ev sahipleri potansiyel suçlu muamelesi görüyor. Mahkemelerde açılan davaların yaklaşık yüzde 65’i konut sahipleri ile kiracı arasındaki uyuşmazlıklardan oluşuyor.

Kira anlaşmazlıklarda yeni sistem resmen boyut atlatacak: Çoğu ev sahibi ve kiracının bundan haberi yok!

Türkiye'de ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlara 1 Eylül tarihi itibarıyla arabuluculuk sistemi bakıyor. Çoğu kimsenin bilmedi yeni uygulama söz konusu siteme boyut atlatacak. Peki nasıl? İşte detaylar...

Yusuf Güney: '20 bin lira kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin lira istiyor'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Anlaşmazlıklar sürerken taraflar soluğu mahkemede alıyor. Bu konuda mağduriyet yaşayan isimlerden biri de Yusuf Güney oldu. 

Hemen anahtar teslim prefabrik evlerde kampanya! 1+1, 2+1, 3+1 339 bin TL'ye ucuz fiyata ev sahibi olma fırsatı!

Prefabrik evlerin fiyatlarının ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. Hemen anahtar teslim prefabrik evlerde kampanya! 1+1, 2+1, 3+1... 339 TL'ye ev sahibi olma fırsatı.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına kurumsal destek takviyesi: Ev sahipleri 1-3 yıl hapis cezası alabilir! 

Kirantakipte Danışmanlık Hukuk Müşavirliği'nden ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, mülk sahiplerinin kimi anlaşmazlık durumlarında 1-3 yıl hapis cezası alabileceği, bu nedenle kurumsal destek almalarının önemli olduğu belirtildi.  

ev sahibi suçu Haberi

ev sahibi suçu

Bir sitede kapıcı dairesinde kalan ve geçimini de sitelerde temizlik yaparak sağlayan Sevgi Güven geçen yıl Fulya Ö'nün evini temizleyince Fulya Ö. temizliği beğendi ve kadının sürekli gelmesini istedi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 4 ay boyunca her gün çalışan Fulya Ö., temizlikçi kadının bir akrabayla telefonda konuşurken ev almak istediğini söyledi.

Sevgi Güven, "Bana 'size yardım ederim, bankadan kredi çekeceğinize ben üzerini tamamlarım. Taksit taksit ödersin' deyince teklifi kabul ettim" diye konuştu.

Fulya Ö.'nün tanıdık emlakçılar aracılığıyla bir ev bulduğunu söyleyen Güven, "70 bin lira paramızı götürüp verdik. Ertesi gün sır olup kayboldu. Ben onu noterde beklerken, 'Cenazem vardı, gelemedim' dedi. Üç ay oldu hâlâ bir haber alamadık" açıklamasında bulundu.

SERİ DOLANDIRICI ÇIKTI

Tüm birikimlerini kaybeden aile, şimdi kızları adına çektikleri...