01 / 05 / 2024

ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir

ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir

Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir?: Kira bedelleri, bir önceki yılda gerçekleşen üretici fiyat endeksindeki (ÜFE) artış oranını geçmemek koşuluyla artırılabiliyor. Bu kural bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor...

Ev sahibi ne kadar zam yapabilir?

Ev sahibi ne kadar zam yapabilir?: Kira sözleşmesinde belirtilen oranda zam yapılıyor. Ancak kira sözleşmesinde herhangi bir oran belirtilmemişse ÜFE oranlarına göre artış söz konusu oluyor...

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması uzamayacak!

Milyonlarca ev sahibi yüzde 25 zam sınırından şikayetçiyken, uygulama ile ilgili Bakan Tunç'tan bir son dakika açıklaması geldi. Peki kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri: Yüzde 25 zam sınırı çok yanlış bir karardı, her ev sahibi zengin değil! 

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışması tarafından yüzde 25 zam sınırı ile ilgili bir paylaşım yapıldı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntıları her geçen gün giderek artıyor. Bu süreçte, yasal sınırlamayı aşmanın yolunu bulacak olan ev sahipleri yüksek oranlı kira zammı yapmaya başladılar bile!

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahiplerine yüzde 25 ve üzeri kira zammı uygulamasını aralayan yöntem nedir?

Ev sahipleri ile kiracıların arasında son zamanlarda anlaşmazlığa sebep olan kira zammında yüzde 25’in üstünde bir rakam yapılabilir mi?? Kira zammında yüzde 25 uygulaması nasıl aşılır? İşte ayrıntılar...

ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir Haberi

ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir


Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir?


Yeni dönem Türk Borçlar Kanunu'na göre konut ve çatılı iş yerlerinde mal sahibine verilen depozito miktarı, üç aylık kira bedelini aşmayacak şekilde düzenleniyor. Güvence olarak para verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, mal sahibinin onayı olmadan çekilmemek şartıyla, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Güvence senetleri ise bankaya veriliyor. Banka güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesi ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verilebiliyor. 


Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir? sorusuna bu noktada verilen cevap şöyle: Kira bedelleri, bir önceki yılda gerçekleşen üretici fiyat endeksindeki (ÜFE) artış oranını geçmemek koşuluyla artırılabiliyor. Bu kural bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir?

Kira bedeli yabancı bir para birimiyle belirlenmişse (yani dövizle),...