24 / 07 / 2024

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları

Gayrimenkul kiralamasında kiracıların da gayrimenkul sahiplerinin de kanunda hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kiracı ve ev sahibi hakları ile ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

Ev sahibinin kiracılı evine ödediği para 6 aylık kira bedelini aştı!  Ev sahibi isyan etti: 'üstüne para veriyorum'

İstanbul Şerifali'de evi olan bir ev sahibi, içinde kiracının olduğu evine ödediği masrafları tek tek hesapladı.  Ev sahibinin ödediği toplam tutarın, 6 aylık kira bedelini geçtiği ortaya çıktı. İşte o hesaplama...

İstanbul'da ev sahiplerinin kiracı şartı: Memur olacak, eve misafir getirmeyecek!

Yüzde 25 kira sınırlamasının kalkmasıyla, ev sahipleri derin bir nefes aldı. Kiracıların dönemi sona erip ev sahiplerinin tahta çıktığı yeni dönemde ev sahiplerinin kiracı şartları şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Evini yeni kiraya verecek ev sahipleri, kiracıdan hangi evrakları ve şartları istemeli? Bakın vatandaş ne cevap verdi...

Evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri, alacaklarını garanti altına almak için bazı şartlar istiyor. Evlerini yeni kiraya verecek ev sahipleri, kiracıdan hangi evrakları ve şartları istemeli? Bakın ev sahipleri ne cevap verdi...

Ev sahibi kiracı davalarındaki belirsizlik isyan ettirdi! Dava mı açıyoruz, evrene dilek mi diliyoruz belli değil!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına ilişkin yeni davalar artmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin açtığı tahliye davalarının uzun yıllar sürmesine tepkiler giderek büyüyor. Avukat Elif Görgülü, sosyal medya hesabından 'sistem iflas etti' diyerek isyan etti. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

Eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? Ev sahiplerine uyarı!

Evini kiraya verecek ev sahipleri artık, evde oturacak kişinin eski ev sahibini arayacaklarını belirtiyor. Peki eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? 

Ev sahibi kiracı savaşında en çok kim mağdur oldu? Vatandaşlar ne dedi? 

Son günlerin gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ediyor. Peki ev sahibi kiracı savasında kim haklı? Vatandaşlar bu konu ile ilgili ne dedi? 

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları Haberi

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Gayrimenkul kiralamasında kiracıların da gayrimenkul sahiplerinin de kanunda hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kiracı ve ev sahibi hakları ile ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslara göre, ev sahibinin kiracısını evinden çıkarabilmesi haklı nedenlerinin olması gerekiyor. Kira sözleşmesinde  açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor.


Ev sahibinin haklı fesih nedenleri arasında; mesken ihtiyacı, işyeri ihtiyacı, esaslı tamir, yeniden inşa veya imar tevsi ve tadil, yeniden iktisap eden şahsın işyeri veya mesken ihtiyacı, kira bedelinin ödenmemesi gibi durumlarda ev sahibi evin tahliyesini isteyebiliyor. Bu durumlar ev sahibinin hakları oluyor. 


Ev sahibinin hakları!

1) Ev sahibinin kiraya verdiği taşınmazı kiracının,  temiz ve kiraya uygun bir şekilde teslim etme...