25 / 07 / 2024

ev sahibinin ödediği vergiler

ev sahibinin ödediği vergiler

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a çağrı!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken mağdur bir ev sahibi de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a çağrı yaparak, "Milyonlarca ev sahibinin evi rızası olmadan gasp ediliyor,  Cuma namazında bundan camilerde bahsediniz." dedi.

Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço'dan ev sahibi açıklaması: 2 sene daha oturma hakkımız var!

Son dönemlerde yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle tedavi gören Nuri Alço'nun 2016'dan bu yana kiracı olarak yaşadığı, 3 bin 500 Türk Lirası kira ödediği ev sahibi ile mahkemelik olduğu iddia edilmişti, eşi Burcu Alço, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ev sahibinin kiracılı evine ödediği para 6 aylık kira bedelini aştı!  Ev sahibi isyan etti: 'üstüne para veriyorum'

İstanbul Şerifali'de evi olan bir ev sahibi, içinde kiracının olduğu evine ödediği masrafları tek tek hesapladı.  Ev sahibinin ödediği toplam tutarın, 6 aylık kira bedelini geçtiği ortaya çıktı. İşte o hesaplama...

Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İnşaat  maliyetlerindeki artış devam ederken konut satışları düşmeye devam ediyor. Prof. Dr. Cemal Arslan inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makasın 25 puana yaklaştığını söyledi.  Peki bu makas konut fiyatlarına yansırsa ne olur? Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

Ev sahipleri konutlardan kar elde etti mi? İşte o hesap! 

Ev sahipleri yüzde 25 zam sınırı sebebiyle konutlarının gerçek kira bedelini alamadıklarını belirtirken, kimi kiracıların ev sahiplerine 'Malın değerlendi zaten kâr ettin' dediği belirtiliyor. Peki gerçekten öyle mi?

Her dediği tek tek çıkan İslam Memiş şimdi de gram altının şifresini verdi! 

Her dediği tek tek çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu kez de gram altının şifresini verdi. İşte İslam Memiş'in yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın ile ilgili peş peşe yaptığı o açıklamalar...

'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği cevap gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten geldi!

Gram altında her dediği tek tek çıkan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 6 Haziran Perşembe ve 7 Haziran Cuma günkü kritik veriler öncesinde dolar-euro ve altın-gümüş rakamları için önemli uyarılar yaptı. İşte o uyarılar...

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

Eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? Ev sahiplerine uyarı!

Evini kiraya verecek ev sahipleri artık, evde oturacak kişinin eski ev sahibini arayacaklarını belirtiyor. Peki eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? 

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten son dakika 'Türk Lirası' uyarısı geldi. İşte 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'in o uyarısı...

ev sahibinin ödediği vergiler Haberi

ev sahibinin ödediği vergiler

Ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor.


Vergi takvimi gereğince Kasım ayında bazı vergi mükelleflerinin bazı vergi borçlarının ikinci taksitlerini ödemeleri gerekiyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?


1. Emlak vergisi

Ev sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu verginin başında emlak vergisi geliyor. Büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanan emlak vergisi, normal yörede yer alması halinde ise binde 1 oranında tahsil edilirken, büyükşehirde ise binde 2 oranında tahsil ediliyor.


Kanunda meskenler için sıfır oranlı vergi uygulaması bulunuyor. Vergiden muaf olmak için bazı koşullara sahip olunması gerekiyor. Buna göre;


- 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup...