02 / 10 / 2024

ev sahipleri kiracı tahliyesi

ev sahipleri kiracı tahliyesi

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak! Borçlar Kanunu madde 347 ye göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evden tahliye edebilecek..

Kira sözleşmesinde 'depozito' ayrıntısına dikkat! Ev sahipleri ve kiracılar hemen baksın! Depozito ne kadar olmalı?

Kira sözleşmesi yapılırken kiracılardan genellikle depozito isteniyor. Binlerce kiracı ise depozito bedelinin ne kadar olması gerektiğini araştırıyor. Peki ev sahipleri kiracılarından ne kadar depozito isteyebilir? İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerinin kiracılardan istediği talepler 'yok artık' dedirtti! Avukatlar uyarıyor! Bu belgeleri isteyemezsiniz...

Ev sahipleri evlerini kiraya vermeden önce kiracılardan öyle taleplerde bulundu ki görenler 'yok artı' dedi. Peki ev sahipleri kiracılardan hangi belgeleri isteyemez? Avukat Elvan Kakıcı Şimşek tek tek açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar için kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken 5 önemli kural!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmazken, kira sözleşmeleri de sık sık gündeme geliyor. Peki kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken 5 önemli kural...

Ev sahipleri kiraları kiracıların statüsüne göre belirliyor!

Yüzde 25 kira artışı uygulaması ile milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Yeni dönemde bazı ev sahipleri evlerini kiraya vermekten kaçarken, bazıları ise kiraları, kiracılarının statüsüne göre belirlemeye başladı. 

Kiracılar evden çıkmak için para istiyor! Ev sahipleri çileden çıktı! Resmen haraç!

Yüzde 25 kira artış uygulamasıyla milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Evlerinin rayiç bedeli altında kira almak zorunda kalan ev sahipleri kiracılarını evden çıkarabilmek için para ödüyor.

Kira sözleşmesi dövizle yapılabilir mi? Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat açıkladı!

Avukat Tarık Çakmak kira sözleşmelerinin dövizle yapılıp, yapılamayacağına dair açıklamalarda bulundu. Kira sözleşmesi dövizle yapılabilir mi? Kiracı ve ev sahipleri dikkat....

İstanbul’da evini kiraya çıkaran ev sahibinin kiracıdan istedikleri!

Gazeteci Zafer Şahin, mega kent İstanbul’da evini kiraya çıkaran ev sahibinin kiracıdan istediklerini açıkladı. Ev sahipleri kiracıdan ne gibi belgeler istiyor? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri, kiracıdan habersiz tahliye kararı çıkarıyorlar...

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ederken bazı ev sahiplerinin kiracılara karşı gerçekleştirdikleri uygulamalar, kimsenin aklına gelmeyecek şekilde sorunlara neden oluyor.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracılardan kira farkı almaya başladılar...

Ev sahipleri ile kiracılar yeni bir kira anlaşmazlığı ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Ev sahipleri kiracılardan kira farkı isteyebilirler mi?

Kiralık evler arap saçına döndü! Ev sahipleri 'kiracı' kelimesini duymak bile istemiyor!

Yüzde 25 kira artışı uygulaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Evlerinin rayiç bedeli altında kalan kiralar ev sahiplerini zor duruma soktu. Ev sahipleri şimdi 'kiracı' kelimesini bile duymak istemiyor...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zamları artık nasıl hesaplanacak?

Kiracılıkta Türkiye’de yeni dönem başlayacak ve bu yeni dönem ile yapılan planlama ile kira sözleşmeleri değişeceği kaydedildi. Kira zammı hesaplamalarında da ev sahipleri değişikliğe gidecekler.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının elektriğini kesen ev sahibine ceza...

Ev sahipleri kiracılarının evden çıkmalarını sağlamak amacı ve onları bezdirmek için elektrik aboneliğini kapatma gibi bir yola başvurabiliyorlar. Bunu yapan ev sahiplerine ne ceza verilir, işte merak edilen konu ve detayları...

Kiracılıkta 5 yıl krizi, ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında 5 yıl krizi adı verilen bir sorun patlak verdiği belirtiliyor. Bu süreçte, ev sahiplerinin mağdur olduğuna inanılan bu krize de bir çözüm aranmakta.

ev sahipleri kiracı tahliyesi Haberi

ev sahipleri kiracı tahliyesi

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu madde 347'ye göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evden çıkarabiliyor.


1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ancak bir diğer kanun ile 2 senelik süre boyunca ertelenen uygulama için sona gelindi.


Ev sahipleri 1 Temmuz 2014 tarihinden sonra (iki hafta sonra) kiracılarına herhangi bir gerekçe sunmadan tahliyesini isteyebilecek.


Borçlar Kanunu geçici 2. madde:

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Kanunun 1 inci maddesinin son cümlesi hükmü bir defaya mahsus olmak üzere, bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Türk Borçlar Kanununun 347 nci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde öngörülen kira sözleşmelerinden on yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre beş yıldan daha kısa olanlar...