25 / 07 / 2024

ev sahipleri tarafından ödenecek vergiler

ev sahipleri tarafından ödenecek vergiler

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek? İşte gayrimenkul vergileri Mart 2016..

Ev sahipleri aman dikkat: Kiracınız bunu yaparsa hemen sulh hukuk mahkemesine başvurun!

Evden çıkarken eve zarar veren kiracı ile ilgili ev sahipleri neler yapabilir? Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından böyle bir durumda yapılabilecekler tek tek açıklandı. İşte o paylaşım... 

Kira artış oranı yüzde 65'e çıktı, ev sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Kira artış oranının yüzde 65 şeklinde açıklanmasından sonra mülk sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi. Ancak yasaları hiçe sayan bazı ev sahipleri taahhütname dayatmasında bulunurken bazıları da çiftlere çocuk sahibi olup olmayacaklarını dahi soruyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Kirada yüzde 20 indirim istisnası. Ev sahipleri uymak zorunda

İki yıldır süren yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından ev sahibi ve kiracılar arasındaki tartışmalar yeniden alevlendi. Yeni zamlar tartışılırken, kiralarda  yüzde 20 indirim sağlayan bir yol da gündeme geldi ve buna ev sahipleri de uymak zorunda. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınır mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son ayların en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınıp alınamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte o sorunun yanıtı...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! İhtar, dava açma süresini uzatır mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, Avukat Tarık Çakmak'tan ihtar ile ilgili çok önemli bir paylaşım geldi. İşte ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren o paylaşım...

Ekonomistten şok çıkış: Ülkenin 1 dolara ihtiyacı varken, ev sahipleri cezalandırılıyor, paralar Dubai’ye, ABD'ye gider

Konut sektöründe yaşanan kriz devam ederken, hükümet tarafından getirilen ikinci evi olanlara getirilmesi planlanan yeni vergiler tepkilere neden oldu. Ekonomist Mert Başaran, “Ülkenin 1 dolara ihtiyacı varken, ev sahipleri cezalandırılıyor, paralar Dubai, Amerika, Kıbrıs’a gidiyor” dedi.

Ev sahibi tarafından icraya verilen kiracı ne yapmalıdır?

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Durum böyle olunca da ev sahiplerinin kira borcundan dolayı icraya verdikleri kiracıların hangi yolları izlemeleri gerektiği de merak konusu.

Ev sahibi ve kiracı kavgasında düğüm: İki taraf da mağdur! Ev sahipleri mi, kiracılar mı haklı? 

Yüzde 25 zam sınırı ile başlayan anlaşmazlıklar büyüyor. Kiracılar istenen evraklardan, ev sahipleri de kira ödemeyenlerden mağdur. Peki kim haklı? 

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılmaları kiracılar için oldukça sıkıntılı ve yüksek maliyetli bir durum olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kiracıların tedbirli davranmaları durumunda evden çıkarılmaları neredeyse imkansız bir durum olmaktadır.

Kira zammında ENAG devreye girdi: Ev sahipleri ENAG'ın enflasyonunda zam istiyor! 

Yüzde 25 zam sınırından mağdur olan bazı ev sahipleri artık ENAG'ın yıllık enflasyonuna göre kira artışı istemeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

ev sahipleri tarafından ödenecek vergiler Haberi

ev sahipleri tarafından ödenecek vergiler

Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Bu vergiler arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira ve gelir vergisi gibi vergiler bulunuyor.


Peki, bunlardan hangisini tüm gayrimenkul sahipleri öder? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olur? Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?


Gayrimenkul vergileri 2016


1. Emlak vergisi: Emlak vergisi 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiden bitek muafiyet koşullarını taşıyan tek mesken sahipleri muaf olabiliyor.


Muaf olanlar dışındaki her gayrimenkul sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Verginin ilk ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksitler ise Kasım'da ödeniyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Anlaşmalı bankalar aracılığı ile de vergi ödenebiliyor.


2....