28 / 04 / 2024

ev satın aldım kira kontratı yok nasıl çıkartırım

ev satın aldım kira kontratı yok nasıl çıkartırım

Kontratsız kiracının yaşadığı evin satılması halinde, yeni ev sahibi kira kontratı olmayan kiracıyı çıkarma hususunda zorluk yaşayabiliyor. Peki, kira kontratı yoksa kiracı nasıl çıkarılır? İşte yanıtı...

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Kerem Bürsin'den 50 milyon TL'lik dev yatırım! Malikane satın aldı

Ünlüler zaman zaman yaptıkları yatırımlarla gündeme geliyor. Bir çok oyuncu gayrimenkule yatırım yapıyor. Bu isimler arasına Kerem Bürsin de katıldı. Yakışıklı oyuncu, Beykoz Konakları'nda 50 milyon TL'ye muhteşem bir malikane satın aldı. İşte detaylar...

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Yabancılar Ekim 2021'de 5 bin 893 konut satın aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Ekim 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 5 bin 893 konut satın aldı.  Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

İhlas Gazetecilik, Avcılar'dan 105.1 milyon TL'ye 3 arsa satın aldı!

İhlas Gazetecilik, İstanbul'un Avcılar ilçesi Firuzköy Mahallesi'nden yatırım amaçlı 3 arsa satın aldı. İhlas Gazetecilik, arsalar için toplam 105 milyon 78 bin 266 TL ödedi.

İBB'nin 2004-2019 yıllarında satın aldığı taşınmazlara ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2004-2019 yılları arasında satın aldığı özel mülkiyete tabi taşınmazlara ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Justin Trudeau: Yabancılara ev satışını yasaklayacağım!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, seçimlerde yeniden göreve gelmesi durumunda emlak piyasasında atacağı adımı duyurdu. Justin Trudeau, yeniden seçilirse yabancılara ev satışını yasaklayacağını belirtti.

Reysaş GYO İzmir Kemalpaşa'da 15.2 milyon TL'ye arsa satın aldı!

Reysaş GYO, İzmir İli Kemalpaşa İlçesi Ansızca Köyü 253 ada 2 parselde yer alan, Emine Özgün, Ali Özgün, Saadet Canpolat ve Müfakat Dizdar'a ait ortak mülkiyetli 12.902,23 metrekarelik arsayı 15 milyon 224 bin 631,40 TL bedel ile peşin olarak satın aldı.  

Aras Bulut İynemli tiny house satın aldı!

Son olarak Çukur dizisiyle ekranlara gelen Aras Bulut İynemli ve Necip Memilli, Tiny house olarak bilinen taşınabilir ev satın aldı.

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

ev satın aldım kira kontratı yok nasıl çıkartırım Haberi

ev satın aldım kira kontratı yok nasıl çıkartırım

Kira kontratı yoksa kiracı nasıl çıkarılır?

Kira hukukuna göre kira sözleşmeleri sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. İspat yönü zayıf olan bu sözleşme türü, genellikle akraba ilişkileri bulunan; birbirlerini tanıyan bu nedenle kira sözleşmesi imzalama gereği duymayanlar tarafından yapılıyor. 


Ancak akrabalık ilişkisi, kirada yaşanabilecek muhtemel problemlerin önüne geçemiyor. Kiracının kira ödemesini aksatması, kirayı ödememesi gibi sorunlar gündeme gelebiliyor. 


Buna karşın evin satılması halinde, yeni ev sahibi kira kontratı olmayan kiracıyı çıkarma hususunda zorluk yaşayabiliyor. Peki, kira kontratı yoksa kiracı nasıl çıkarılır?


Bu durumda "Ev satın aldım kira kontratı yok nasıl çıkartırım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Sözlü kira sözleşmelerinde başlıca iki problem meydana geliyor. Bunlar: Kira bedelinin kanıtlanması ve kira sürecinin ne zaman başladığının kanıtlanması gibi problemler.


Sözleşmesiz kiracınızı çıkarabilmek için, söz konusu kira bedelini ve kira dönemini...