13 / 05 / 2024

ev satışından gelir vergisi hesaplama

ev satışından gelir vergisi hesaplama

Gelir Vergisi Kanununa göre, gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel sorumluluklar söz konusu oluyor. Peki kimler değer artış kazancı vergisi öder? Evimi sattım, vergi ödeyecek miyim?

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

A101'in tekne satışından sonra zincir marketler sosyal medyada ti'ye alındı! BİM'de 199 TL'ye psikolog gündem oldu

Zincir marketler ipin ucunu kaçırdı. BİM ev, araba satışı yapacağını duyurmasının ardından A101'in aktüel ürünler kataloğunda da tekne satışı başladı. Vatandaş A101'de tekne satışından sonra BİM'de de psikolog hizmeti veriliyor diye ti'ye alındı.

Kocasinan Belediyesi 16 adet gayrimenkulün satışından 47.5 milyon TL gelir elde etti!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında bulunan 16 adet taşınmazın satışından 47 Milyon 555 bin Türk Lirası hasılat elde etti.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

Özderici GYO'nun daire satışından elde edeceği gelir şirketin karını nasıl etkiler?

Özderici’de sermaye artırımından kaynaklanan daire satışından elde edilecek gelir şirkete nasıl iade edilebilir? Şirketin karını nasıl etkiler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Yeşilçam'ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerine ev sahipliği yapan ve Kumburgaz'da bulunan ünlü yalının satışından vazgeçildi.

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ tarafından talebi toplanan 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon kişi başvuru yaptı. TOKİ projelerine yoğun talep gösteriyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

Yabancıya konut satışından 5,9 milyar dolarlık gelir!

Nevita International'ın araştırmasına göre geçen sene ev alan yabancı konut başına ortalama 148,7 bin dolar öderken, yabancılara konut satışından elde edilen gelir 5,9 milyar dolara ulaştı.

Ev kirasından bıkan çift, kamyonlarını ev yaptı!

İngiliz asıllı Martin Hill ve Iona Stewart çifti ev kirasından bıkınca satın aldıkları kamyonu 25 bin dolara eve dönüştürdüler.

Devlet, gayrimenkul satışından 10,6 milyar lira gelir bekliyor!

Gelecek 3 yılda aralarında lojman, sosyal tesis ve arsaların bulunduğu taşınmaz satışından 10,6 milyar lira gelir hedefleniyor. 

Gayrimenkul satışında gelir vergisi 2018!

Gayrimenkul satışlarından elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Gayrimenkul satışında gelir vergisi dönemi 1 Mart itibari ile başlıyor..

ev satışından gelir vergisi hesaplama Haberi

ev satışından gelir vergisi hesaplama

Evimi sattım, vergi ödeyecek miyim?

Gelir Vergisi Kanununa göre; Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı; Voli mahalleri ve dalyanlar; Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar; Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları gelir vergisine tabi tutuluyor.


Söz konusu mal ve hakların iktisap tarihinden itibaren beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı oluyor. Bu doğrultuda "Evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evini satana gelir vergisi..

01.01.2007 tarihinden önce iktisap edilmiş olan gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan kazançların vergilendirilmesinde dört yıllık süre esas alınıyor.


Diğer taraftan 01.01.2007 tarihinden itibaren iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazancın vergilendirilmesinde ise beş...