10 / 05 / 2024

ev satışlarda tapu dolandırıcılığı

ev satışlarda tapu dolandırıcılığı

Ev almak isteyenler vatandaşlar dikkat. Tapuda müstakil olarak gösterilen evler aslında müstakil  tapu olmayabiliyor. Hukukçu Umut Metin, satın alınmak istenen evlerin tapuları için sorgulama yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak kimseler tarafından merak ediliyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli oranda masraf ödüyorlar. Peki, ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ev alırken tapu masrafını kim öder?

Ev satın alma aşamasında olan kimseler bazı masrafları tek başına, bazı masrafları ise satıcıyla beraber öder. Peki, ev alırken tapu masrafını kim öder?

Diyarbakır'da ev satışları azaldı!

Diyarbakır'da "satılık" ev ilanları arttı. Bölgede, yaşanan çatışmalar evlerin fiyatlarını düşürürken satışlarda durgunluk yarattı.

Torbalı'da ilk 6 ayda 2 bin 660 ev satıldı!

TUİK yılın ilk 6 ayının konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan istatistiklere göre Torbalı'da ilk 6 ayda 2 bin 660 ev satıldı.

Gayrimenkul satışları tapu dairesi dışında yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Gayrimenkul satışları tapu dairesi dışında yapılabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

1 metrekare ev satışı başlıyor!

Hükümet inşaat sektöründe doping etkisi yaratacak yeni bir hamle yaptı. Metrekare bazında ev satışını müjdeleyen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Düzenlemeyi Resmi Gazete’ye gönderdik” dedi.

ev satışlarda tapu dolandırıcılığı Haberi

ev satışlarda tapu dolandırıcılığı

Gayrimenkul sektöründe hareketli günler yaşanmaya başladı. Posta'da yer alan habere göre son günlerde dolandırıcılar  ev almak isteyen vatandaşları radarına almış durumda. Öyle ki bazı dolandırıcılar müstakil tapu olmayan evleri tapuda müstakil tapu olarak gösteriyor. 

 Müstakil tapu kelime anlamı olarak tek bir sahibi bulunan ve kadastral paftalarda başka sahibi olmayan tapulara verilen isim oluyor. Yani taşınmazın tek bir sahibi bulunuyor.

Başka hissedar araştırılmalı

Müstakil tapulu gayrimenkullerin sahipleri hiç kimseye bağlı olmadan ve sınırlama olmaksızın gayrimenkulleri üzerinden diledikleri işlemleri yapabildiklerini söyleyen Hukukçu Umut Metin,“Hisseli tapuda ise gayrimenkulün tamamına değil tamamı içinde bir paya sahiplik vardır. Ancak bu pay, çok zaman fiziken taşınmaz üzerinde sınırlara ayrılarak belirlenmemiştir”  şeklinde konuştu. 

Dava açılabilir 

Hisseli tapu sahipliğinde hisse devrederken, kullanırken veya hak tahsis ederken diğer hissedarların onaylarının alınmasını gerektiğini söyleyen...