22 / 12 / 2024

ev satışlarında dolandırıcılık

ev satışlarında dolandırıcılık

Gayrimenkul alım satımlarında tanıdık olunan ‘kapora’ terimi, günümüzde bir dolandırıcılık yöntemine de adını verdi. Telefon görüşmelerinde ‘halden anlar’ şekilde tavır gösteren dolandırıcılar odaklarına uzakta yaşayan kişileri alıyor. Bu dolandırıcılar indirim bile yapıyor.

'Konut kooperatifi' adı altında kurulan dolandırıcılık sistemi sahte vaatlerle vatandaşın ev hayalini elinden alıyor!

Konut sahibi olmak isteyenler son zamanlarda konut kooperatifi ve arsa dolandırıcılarının tuzağına düşüyor. Sahte vaatlerle vatandaşın elindeki parasını alan dolandırıcıların binlerce kişiyi mağdur ediyor.

'Ev kiralayacağım' derken kaporanızdan olmayın! Dolandırıcılar nasıl ayırt edilir? Ev kiralarken bunlara dikkat! 

Günümüzde çoğu vatandaş uygun fiyatlarla ev arayışını hızlandırdı. Ancak konutta dolandırıcılık olayları da çoğaldı. Peki ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Faizler düştü, talep canlandı! Konut satışlarında son iki yılın en iyi rakamları...

Pandemi, konut yetersizliği, ekonomik kriz derken ev fiyatları uçuşa geçmiş, özellikle inşaat ve gayrimenkul sektörü dar boğaza girmişti. 4 senelik bu süreçte sektör konut satışları dibi görürken, son iki ayda sektörde yeninden hareketlenme başladığı belirtildi. 

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor! 

Ticaret Bakanlığı ikinci el araç alışverişini daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçileceğini açıkladı.

Emlak dolandırıcılığındaki bu yeni yöntem ağızları açık bıraktı!

Emlak dolandırıcılığı ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan İnfinitykey Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlbay konut kiralama, alım satım işlerinin mutlaka kurumsal gayrimenkul şirketleri üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.

Ev kiralamak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcılar sahte kimlikle kiracıların peşinde!

Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektörüne de sıçradı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya veren dolandırıcılar vatandaşları mağdur ediyor. 

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye 'hayal' sattılar!

Dolandırıcıların otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle ağırladıkları 36 bin kişiyi ikna edip sözleşme imzalatarak 10 milyar liradan fazla dolandırdığı ortaya çıktı.

Konutta 1+1, eşyalı ucuz ev dolandırıcılığı! Sahte ilanlar arttı: 20 şehirden ihbar geldi!

İlan sitelerinde gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar sahte ilanlarla  vatandaşlardan kapora alıyor. Ev alacaklara yeni uyarı geldi. İşte detaylar...

İstanbul'da devre mülk dolandırıcılarına baskın: Tam 38 milyon liralık vurgun!

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yaparak 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Ev tutacaklara ve satın alacaklara uyarı: Bu emlakçılara sakın güvenmeyin!

Son günlerde konut satış ve kiralamalarında dolandırıcılık olayları artmaya başladı. Peki ev tutacaklar ve satın alacaklar nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Kiralık bungalov ev kiraladı, adres boş zeytinlik çıktı! Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Kuşadası'nda, dolandırıcılar, sahte instagram hesabı üzerinden 'kiralık bungalov ev' diye koydukları ilanlarla bir çok kişiyi mağdur etti. 

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Şehir hayatından uzaklaşıp tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri bungalov evler oluyor. Fakat son zamanlarda bungalov ev kiralamak isteyenler tek tek tuzağa çekiliyor. Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

ev satışlarında dolandırıcılık Haberi

ev satışlarında dolandırıcılık

Gayrimenkul alım satımlarında ortaya çıkan kapora dolandırıcılığı, emlak fiyatlarında yaşanan yükselişlerle beraber çok daha fazla görülmeye başlandı ve bu durum vatandaşları mağdur etmeye başladı.  İnternette kısa bir aramayla sahte ilanlar sebebiyle mağdur olan pek kişi bulunabiliyor. Bu dolandırıcılıkta değişik türler bulunsa da olay örgüsü bir şekilde kendini yineliyor ve şu şekilde gerçekleşiyor: 

1) Konut muadillerine kıyasla daha ucuz bir miktara kiralanıyor, 

2) Bakımlı ve güzel bir görüntüsü bulunuyor,

3) Gayrimenkule fazla ilgi ve talep olması bahane olarak gösteriliyor, 

4) Ses tonu güven verici oluyor, 

5) Genel olarak sahibinin ilan verdiği gibi bir görüntü oluşturuluyor ve kaporanın yatırılmasının ardından telefonla ulaşılamıyor.

Yapılan bu dolandırıcılık örnekleri yurt dışında da görülüyor. Yakın bir süre içinde mağdur olan bir kişinin aktardığına göre, konut aranırrken telaşlı olunması odak nokta...