14 / 04 / 2025

ev satmanın şartları neler

ev satmanın şartları neler

Satın almak ya da kiralamak istediğimiz gayrimenkulün 'mülkiyet türü' pazarlamasını doğrudan etkilediğinden, mülkiyet türleri ve bunların sonuçlarını bilmemiz gerekiyor...

Ev satın alırken vergiyi kim öder?

Ev alırken hem satan kişinin hem de alan kişinin kafasına bazı sorular takılmaktadır. Onlardan biri de “Ev satın alırken vergiyi kim öder?” sorusudur. İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?

Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilir, prefabrik ev nasıl yapılır, Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? bu sorular prefabrik ev yaptırmak isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen yanıtlar!

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik evler, kolay kurulum ve düşük maliyet açısından son zamanlarda bir hayli tercih edilmeye başlandı. Vatandaşlar bu yüzden Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? şeklinde sorular soruyor.

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Ev kiralarının düşeceği tarih resmen verildi! Bir anda 4 bin TL düşecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, talebin azalması ve kira ödemelerinde sorunların yaşanmasıyla nedeniyle satılık ve kiralık ev fiyatlarının bu yıl sonunda düşmeye başlayacağını dile getirdi.

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Kira artışlarında yüzde 25 sınırı, ev fiyatlarını yükseltecek! Kiralara önden yüklemeli artışlar kapıda! 

Kira artışlarına yüzde 25 sınırının getirildiğini dün resmen açıklandı. Bu açıklamanın ardından milyonlarca vatandaş ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini araştırırken, konut sektörü temsilcileri peş peşe konuyla ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

ev satmanın şartları neler Haberi

ev satmanın şartları neler

Gayrimenkul Uzmanı Mehmet Adak, Emlakkulisi.com okurları için "Gayrimenkullerde mülkiyet türleri" konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Satacağımız veya kiralayacağımız gayrimenkulün mülkiyet türü pazarlanmasını doğrudan etkileyen bir husustur. Bir malın kaç sahibinin olduğu bizim için önemlidir. Bir emlak paylı ise tüm ortaklardan izin almamız gerekir. Bu nedenle mülkiyet türleri ve bunların sonuçlarını bilmemiz gerekir.

Medeni kanuna göre bir şeye malik olan kimse hukuk düzeni içerisinde o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir.

Malik sayısına ve maliklerin yetkilerine göre üç tür mülkiyet vardır.

Birincisi Tam Mülkiyet Türü: Mülkiyetin tamamına bir kişinin sahip olduğu mülkiyet türüdür. Bu kişi kimseye hesap vermeden hukuk düzeni içinde tek başına istediği gibi tasarrufta bulunabilir, satabilir veya kiraya verebilir.
İkincisi müşterek mülkiyet veya paylı mülkiyet:...