02 / 05 / 2024

ev satmanın şartları neler

ev satmanın şartları neler

Satın almak ya da kiralamak istediğimiz gayrimenkulün 'mülkiyet türü' pazarlamasını doğrudan etkilediğinden, mülkiyet türleri ve bunların sonuçlarını bilmemiz gerekiyor...

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?

Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilir, prefabrik ev nasıl yapılır, Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? bu sorular prefabrik ev yaptırmak isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen yanıtlar!

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik evler, kolay kurulum ve düşük maliyet açısından son zamanlarda bir hayli tercih edilmeye başlandı. Vatandaşlar bu yüzden Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? şeklinde sorular soruyor.

TOKİ'den ev almanın şartları değişti!

TOKİ her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişiyi ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den ev nasıl alınır, başvuru şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

ABD'de ev kiralarının iptal edilmesi için protesto düzenlendi! 

ABD'nin New York şehrinde toplanan bir grup pandemi döneminde ev kiraların iptal edilmesi için protesto düzenledi. 

Sakarya'da esnaflar ev kiralarını ödeyemiyor!

Koronavirüs nedeniyle Sakaryalı esnafın sıkıntı yaşadığını dile getiren İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan esnafın ev kirasını bile ödeyemediğini dile getirdi.

Krediyle icradan ev alınır mı?

Piyasanın altında fiyatlarla satışa çıkarılan icralık evlere talep artıyor. Peki krediyle icradan ev alınır mı? icradan konut almak mantıklı mı?

Yeni asgari ücretle kaç yılda ev alınıyor?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret belli oldu. 2021 yılında en düşük maaş 2 bin 825 lira 90 kuruş oldu. Peki asgari ücret kazanan vatandaşın ev alabilmesi için "yemeden içmeden" ortalama kaç yıl çalışması gerekiyor? Yeni asgari ücretle kaç yılda ev alınıyor?

Kira öder gibi ev sahibi olma şartları neler?

Ev almak isteyenlere büyük fırsatlar sunan  TOKİ  yatırımlarına son sürat devam ediyor.  Peki kira öder gibi ev sahibi olma şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

​Ev satın alırken dolandırılmayın! 

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan ev satın almayı veya kiralamayı düşünenlerin dikkat etmesi gerekenler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Kiralık ev arayanların sayısı 4 kat arttı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem sonrasında, kiralık ev arayışı deprem öncesine göre 4 kat arttı. Türkiye genelinde ise, depreme dayanıklı yeni ev arayanların oranı bir önceki aya göre 10 katına çıktı.

Ayda'nın babası Uğur Gezgin: Vicdansızlar, ev fiyatlarını artırdı!

İzmir depreminde enkazın altından çıkarılan Ayda'nın babası Uğur Gezgin yaşadıklarını anlattı. Acılı baba, ev fiyatlarını artıran fırsatçılara tepki gösterdi.

İzmir'de yıkılan apartmanların müteahhitleri: İnşaatı o zamanın şartlarına göre yaptık!

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremde 114 kişinin ölümüne neden olan binaların müteahhitlerinin de aralarında odluğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Müteahhitlerin savcılıkta verdikleri ifadede, "Biz o zamanın şartlarına göre inşaat yaptık" dedi.

TOKİ'den kimler ev alabilir? 

TOKİ'den ev almak isteyenler için başvurular devam ediyor. Peki, TOKİ'den nasıl ev alınır? TOKİ'den ev almanın şartları nelerdir? TOKİ'den kimler ev alabilir? İşte tüm merak edilenler...

ev satmanın şartları neler Haberi

ev satmanın şartları neler

Gayrimenkul Uzmanı Mehmet Adak, Emlakkulisi.com okurları için "Gayrimenkullerde mülkiyet türleri" konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Satacağımız veya kiralayacağımız gayrimenkulün mülkiyet türü pazarlanmasını doğrudan etkileyen bir husustur. Bir malın kaç sahibinin olduğu bizim için önemlidir. Bir emlak paylı ise tüm ortaklardan izin almamız gerekir. Bu nedenle mülkiyet türleri ve bunların sonuçlarını bilmemiz gerekir.

Medeni kanuna göre bir şeye malik olan kimse hukuk düzeni içerisinde o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir.

Malik sayısına ve maliklerin yetkilerine göre üç tür mülkiyet vardır.

Birincisi Tam Mülkiyet Türü: Mülkiyetin tamamına bir kişinin sahip olduğu mülkiyet türüdür. Bu kişi kimseye hesap vermeden hukuk düzeni içinde tek başına istediği gibi tasarrufta bulunabilir, satabilir veya kiraya verebilir.
İkincisi müşterek mülkiyet veya paylı mülkiyet:...