07 / 05 / 2024

ev tapusu alma ne kadar

ev tapusu alma ne kadar

Ev tapusu, almak için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine başvuruda bulunulması ve gerekli harcın ödenmesi gerekiyor. Ev tapusu almak ne kadar? İşte tapu masrafları..

Tek evi olan tapu sahiplerine müjde! 1.536 TL para iadesi yapılıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini sevindiren haber geldi. Tek ev tapusu olan konut sahiplerine 1,536 TL para iadesi yapılıyor. Emlak vergisinde geriye dönüş 5 yıllık para iadeleri yapılmaya başlandı. İşte detaylar...

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Ev tapusu olanlar dikkat! Bu işlemi yapmayanların ellerinden tapuları gidecek! Elinizi çabuk sayılı günler kaldı!

Kendine ait evi olanlara duyuru yapıldı. Eğer bu işlemi yapmazsanız, elinizden tapunuz gidecek. İşte detaylar!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

ev tapusu alma ne kadar Haberi

ev tapusu alma ne kadar

Ev tapusu almak ne kadar?

Ev tapusu, almak için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine başvuruda bulunulması ve gerekli harcın ödenmesi gerekiyor.


Ev devri için satıcının yanında bulundurması gereken belgeler arasında; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi yer alıyor.


Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler ise; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi olarak karşımıza çıkıyor.


Ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekiyor. Peki, evin tapusunu almak ne kadar?


Evin tapusunu almak için gerçek satış bedeli üzerinden alıcı ve satıcının binde 20 oranında harç ödemesi gerekiyor.


Tapu harcı, devir için gerekli evraklarının incelenip bir sorun ve eksik tespit edilmediği takdirde talep...