01 / 05 / 2024

ev tapusu devir işlemleri

ev tapusu devir işlemleri

Gayrimenkul mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Artık kiracı döneminde devir değişti! Bekara ev vermem diyenler bu ceza sizi bekliyor

Bir genç kadın, çalışmak için gittiği şehirde ev kiralamak istedi ancak emlakçı ve ev sahiplerinin "bekara ev yok" yanıtıyla karşılaştı. Bu ayrımcı davranışın üzerine Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) devreye girdi.

Ev tapusu olanlar dikkat! Bu işlemi yapmayanların ellerinden tapuları gidecek! Elinizi çabuk sayılı günler kaldı!

Kendine ait evi olanlara duyuru yapıldı. Eğer bu işlemi yapmazsanız, elinizden tapunuz gidecek. İşte detaylar!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Beko CM 9120 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nereden alınır? 1 Mart 2023 fiyat listesi

Beko CM 9120 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi, her kıyafete uygun programlarıyla , her yıkamada kıyafetin özünü koruyarak ev hanımlarının birinci tercihi oluyor. Peki bu yıkama programları neler? 

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

ev tapusu devir işlemleri Haberi

ev tapusu devir işlemleri

Ev tapusu kaç günde alınır?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?


Tapu işlemi için Tapu Müdürlüğüne başvuran kişi işlem yaptırmak için gerekli evrakları hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem tesis edebiliyor.


Tapu işlemin süresi Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğa göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca tapu işlem süresi başvuru sırasında eksik belgenin olması halinde uzayabiliyor.


Eksik bilgi ve belgeler temin edilmeden taşınmaz devri mümkün olmuyor. Ancak eksikliklerin tamamlanması halinde işleme devam edilerek, tapu devir işlemleri gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgelerde eksiklik olmaması halinde ise tapu devir işlemleri ortalama 1-2 gün içerisinde gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgeler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet...