01 / 05 / 2024

Ev tapusu nasıl alınır

Ev tapusu nasıl alınır

Bir taşınmaz malın cinsi ve sahibinin kim olduğu tapusu üzerinde gösteriliyor. Taşınmazın türü de tapu üzerinde gösteriliyor. Peki, arsa tapulu ev nedir? Arsa tapusu nasıl alınır?

Evin tapusu nasıl alınır?

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Peki, evin tapusu nasıl alınır? Tapu devir işlemleri için neler gerekli olur?

Gayrimenkul alım satımı nasıl yapılır?

Taşınmaz mal alım satımının yapılabilmesi için birtakım işlemleri yerine getirmek gerekiyor.Peki gayrimenkul alım satımı nasıl yapılır?Gayrimenkul alım satımı için gerekli evraklar nelerdir?İşte gayrimenkul alım satım işlemleri..

Ev tapusu için gereken evraklar!

Ev tapusunu üzerinize almak için, gerekli belgeleri temin etmeniz ve gerekli tapu masraflarını ödenmesi gerekiyor. Peki, ev tapusu için ne kadar harç ödenir? Ev tapusu için gereken evraklar nelerdir?

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? Prefabrik ev kredisi nasıl alınır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen ancak nasıl yaptıracağını bilemeyen vatandaşlar, devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? şeklinde araştırmalara başladı. İşte bu konuda merak edilenler!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu, hisseli ev genellikle miras yolu ile aile içinde çocuklara veya akrabalara kalabilir. Ancak bu tapu çoğu zaman sorun teşkil eder. Peki Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır? İşte detaylar!

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu pek çok kişinin korkulu rüyası olabilir. Peki böyle bir durumda hisseli tapu nasıl ayrılır, ayrılabilir mi? İşte hisseli tapuya dair merak edilen detaylar!

Ev tapusu nasıl alınır Haberi

Ev tapusu nasıl alınır

Arsa tapusu nasıl alınır?

Bir taşınmaz malın cinsi ve sahibinin kim olduğu tapusu üzerinde gösteriliyor. Tapuda malik sütununda sadece bir kişi yazılı olup da karşısında 1/3, 1/5 gibi bir hisse yazılı değilse taşınmazın tamamı adı yazılı kişiye ait oluyor. Hisse yazılı ise hisse kadar sahibi olunuyor.


Taşınmazın türü de tapu üzerinde gösteriliyor. Taşınmaz eğer arsa ise arsa olarak; mesken ise mesken olarak kayıtlı oluyor. Kimi arsalar üzerine bina inşa edildikten sonra bağımsız bölümler için ayrı bağımsız bölüm tapusunun alınması gerekiyor.


Arsa üzerine bina inşa edildikten sonra, mülkiyet tapusu için yapıya iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. İskan izni, belediyenin imar birimleri tarafından evin ruhsatına göre inşa edilmesi halinde veriliyor.


Bu iznin alınmaması halinde meskenin tapusu da arsa tapusu olarak kalıyor. Peki, arsa tapusu nasıl...