04 / 10 / 2024

ev tapusunu üzerine alma süresi

ev tapusunu üzerine alma süresi

Gayrimenkul mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?

5 bin TL'lik kirayı 17 bin TL yapmak isteyen ev sahibinden kiracısına tepki: Evimi gasp edemezsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ev sahipleri, kiraların evin rayiç bedeli altında kalmasından şikayetçi. Bir ev sahibi 5 bin TL'lik kirayı 17 bin TL yapmak istemesi üzerine kiracısı tepki gösterdi. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhüdü ve icra takibinde kritik detay ortaya çıktı! Hangi durumda tahliye davası açılmaz?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Ev sahipleri kiracılarını tahliye etmek istemesi üzerine kiracı bu karara itiraz hakkı bulunuyor. Peki tahliye taahhüdü süreci nasıl ilerliyor, neye dikkat edilmeli?

Kiracısı evden çıktı ama geride büyük enkaz bıraktı! Ev sahibi 100 bin TL'lik zararda!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilim her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir ev sahibi, kiracısının evini boşaltma istediği üzerine evden çıkan kiracı arkasında büyük bir enkaz bıraktı. 

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları geçtiğimiz bir yılda yüzde 48,4 arttı. İstanbul’da ortalama konut fiyatları 5.5 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ev almak artık hayal mi oldu?

Prefabrik teknolojisi yenilenmeli: Vatandaşlara prefabrik ev arsası desteği verilmeli!

Binlerce kişi arsa alıp üzerine prefabrik ev yaptırarak daha uygun fiyatlarla müstakil ev sahibi olabiliyor. Peki prefabrik evler nasıl olmalı? Vatandaşlar prefabrikler ile ilgili neler düşünüyor? 

Rize'de fıkraları solda sıfır bırakacak olay: 12 metrelik direğin üzerine 70 metrekarelik ev yaptı!

Rize'de fıkraları aratmayacak bir olay yaşandı. Rizeli kaporta ustası Cihat Çelik, 6 yıllık çabası sonucunda 12 metrelik demir direk üzerine 70 metrekarelik 2 katlı ev yaptı.

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilimin dozu her geçen gün artıyor. Hem kiracı hem de ev sahiplerinden kaynaklı oluşan gerginlikler gündemden düşmezken bugün olaylara bir yenisi daha eklendi. Kiracı evden çıkmak için ev sahibinden 120 bin lira istedi...

Dünyanın en pahalı evi rekor fiyattan satışa çıkarıldı! 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev satılacak...

Dünyanın en pahalısı olarak bilinen evin satışa çıkarıldığı kaydedildi. Bu süreçte, rekor fiyatı da duyanları şaşkına çevirdi. 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev değişimi ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

Tahliye  taahhüdüne rağmen evine geçemeyen bir ev sahibi, kiracının 253 gündür evden çıkmaması üzerine ''ev aldıktan sonra kiracı olduk, anahtarımı istiyorum' diye isyan etti. 

Ev sahibine borcu olan yabancı uyruklu kiracı firar etti! 

Bolu'da 15 gündür telefonlara bakmayan kiracı Afgan Abed E'ye ev sahibi ulaşamadı ve bunun üzerine eve giden ev sahibi kiracının firar ettiğini gördü.

1942'de kiracılarına fahiş zam yapan ev sahibinin sonu mahkeme oldu!

1942'de Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi'nde 3 dairesi olan bir ev sahibi kiracılarına fahiş zam yapması üzerine mahkemelik oldu.

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

ev tapusunu üzerine alma süresi Haberi

ev tapusunu üzerine alma süresi

Ev tapusu kaç günde alınır?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?


Tapu işlemi için Tapu Müdürlüğüne başvuran kişi işlem yaptırmak için gerekli evrakları hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem tesis edebiliyor.


Tapu işlemin süresi Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğa göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca tapu işlem süresi başvuru sırasında eksik belgenin olması halinde uzayabiliyor.


Eksik bilgi ve belgeler temin edilmeden taşınmaz devri mümkün olmuyor. Ancak eksikliklerin tamamlanması halinde işleme devam edilerek, tapu devir işlemleri gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgelerde eksiklik olmaması halinde ise tapu devir işlemleri ortalama 1-2 gün içerisinde gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgeler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet...