01 / 05 / 2024

ev tapusunu üzerine alma süresi

ev tapusunu üzerine alma süresi

Gayrimenkul mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul'da kiralık ev bulamamasından dolayı annesinde yaşamaya başlaması üzerine Buğra Gökce "İzmir’e taşınsa uygun kiralık ev bulabilir miydi?" diye sordu. 

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Ağustos 2023 fiyat listesi...    

Dikkatleri üzerine çeken prefabrik konutlar, ekonomik maliyetleri, hızlı kurulum imkanları ve çevre dostu özellikleri ile göz önünde bulunduruluyor. Peki, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Demet Özdemir 25 milyon TL'ye ev aldı!

Ünlü oyuncu Demet Özdemir, son yatırım hamlesiyle dikkatleri üzerine çekti! Özdemir, tam 25 milyon TL'ye muhteşem bir ev satın aldı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! “Bekara ev yok” dedi, ağızları açık bırakacak para cezası aldı! Bunu sakın yapmayın!

Çalışmak için gittiği ilde, konut kiralamak isteyen genç kadın, emlakçı ve konut sahiplerinin 'Bekara ev yok' cevabıyla sarsıldı. Bunun üzerine, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), emlakçı ve ev sahibi karı-kocanın ayrımcılık yasağı ihlali yaptığına hükmetti. İşte detaylar...

Artık kiracı döneminde devir değişti! Bekara ev vermem diyenler bu ceza sizi bekliyor

Bir genç kadın, çalışmak için gittiği şehirde ev kiralamak istedi ancak emlakçı ve ev sahiplerinin "bekara ev yok" yanıtıyla karşılaştı. Bu ayrımcı davranışın üzerine Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) devreye girdi.

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

Depremin ardından Trakya’da, bir arsa alıp üzerine konteyner ya da prefabrik ev koymak isteyen kişilere dolandırıcıların tarlaları imarlı arsa diye satmaya çalıştığı belirtildi. Konuya ilişkin Evrensekiz Belediyesi de bir uyarı yaptı.

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan biri de “Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?” sorusudur. İşte ayrıntılar!

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

ev tapusunu üzerine alma süresi Haberi

ev tapusunu üzerine alma süresi

Ev tapusu kaç günde alınır?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?


Tapu işlemi için Tapu Müdürlüğüne başvuran kişi işlem yaptırmak için gerekli evrakları hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem tesis edebiliyor.


Tapu işlemin süresi Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğa göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca tapu işlem süresi başvuru sırasında eksik belgenin olması halinde uzayabiliyor.


Eksik bilgi ve belgeler temin edilmeden taşınmaz devri mümkün olmuyor. Ancak eksikliklerin tamamlanması halinde işleme devam edilerek, tapu devir işlemleri gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgelerde eksiklik olmaması halinde ise tapu devir işlemleri ortalama 1-2 gün içerisinde gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgeler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet...