22 / 07 / 2024

ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması

ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu işlemlere ipoteğin fekki deniyor. Peki, konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası!

Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen ipoteğin kaldırma işlemini yerine getirmezse ne yapılabilir? Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Ev alabilmek için en az 20 yıl çalışmak gerekiyor: 500 bin TL'nizle bunu yaparsanız 3-4 yılda ev alabilirsiniz!

Fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları ve yükselen kredi faizleri ev sahibi olmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Ev alabilmek için en az 20 yıl çalışmak gerekiyor. Peki doğru yatırım nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibinden tahliye davası devam eden ev sahipleri için altın niteliğinde tavsiye! 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar giderek daha da artarken, mağdur ev sahibinden tahliye davası devam eden ev sahipleri için altın niteliğinde tavsiye geldi. İşte o paylaşım...

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev ile araba almayı düşünenlerin kafası karışık. Pek çok kişi otomobil ve ev için doğru alım zamanını araştırıyor. Finans danışmanı, Hüseyin Kantürk piyasa koşullarını inceleyerek tarih verdi

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Ev fiyatlarında düşüş başladı! Ev almak için doğru zamana ne kadar var?

Ev sahibi olmak isteyenlerin akıllarındaki en önemli soru, “Alım için doğru zaman mı? sorusu. Satılık ilanlarındaki rakamların dikkate alınmaması gerektiğini ifade eden analist Tardu Barlas, düşüşün süreceğini belerterek, doğru zamana ne kadar olduğunu açıkladı.

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Ünlü doktorun kiracı isyanı devam ediyor: Ev alacağıma Çin’den pirinç tarlası alsaydım daha az pişman olurdum!

Uzman Doktor Dağıstan Ayan'ın kiracı isyanı hız kesmeden devam ediyor Dr. Ayan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ev alacağıma Çin’den pirinç tarlası alsaydım daha az pişman olurdum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması Haberi

ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması

Konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?


İpotek; mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehini olarak tanımlanıyor. 


İpoteğe konu olacak gayrimenkul krediyi alan kişiye ya da üçüncü bir kişiye ait olabiliyor. Bir gayrimenkulün ipotek edilebilmesi için tapu sicilinde kayıtlı olması gerekiyor. 


Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bunu da ipoteğin fekki olarak ifade ediliyor. İpoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Bu yazıyla birlikte tapu dairelerine gidip ipoteği sonlandırılabiliyor. 


İpoteğin kaldırılması için öncelikle ipotek fek yazısının elinizde olması gerekiyor. Bu yazıyı vermek için de  banka sizden ipotek fek ücreti talep ediyor. Bu ücret bankadan bankaya değişiyor.


Kredi kullanmadan önce sözleşmeyi dikkatli okumanız size...