30 / 04 / 2024

ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması

ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu işlemlere ipoteğin fekki deniyor. Peki, konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası!

Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen ipoteğin kaldırma işlemini yerine getirmezse ne yapılabilir? Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Ünlü doktorun kiracı isyanı devam ediyor: Ev alacağıma Çin’den pirinç tarlası alsaydım daha az pişman olurdum!

Uzman Doktor Dağıstan Ayan'ın kiracı isyanı hız kesmeden devam ediyor Dr. Ayan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ev alacağıma Çin’den pirinç tarlası alsaydım daha az pişman olurdum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Ev alacaklara müjde! Yeni uygulama için geri sayım başladı! 0,69 faizli kredi geliyor!

Durma noktasına gelen konut satışlarını canlandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan yeni uygulama için geri sayım başladı! Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev alacaklar için 0,69 faizli kredi geliyor... İşte ev alacakların yüzünü güldüren kampanya ile ilgili detaylar...

Bir asgari ücretli ev alabilmek için kaç yıl çalışmalı? 2+1 evlerin fiyatları ne kadar yükseldi? Ev alacaklar dikkat!

BETAM, asgari ücretlinin 2+1, 90 metrekarelik bir ev sahibi olabilmesi için birikim yapması gereken süreyi belirledi. Peki asgari ücret ile kaç yılda konut sahibi olunur? Konut fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliler 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Ev alacaklar dikkat!

Bir asgari ücretli çalışanın 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmadı gerektiği merak ediliyor. Peki asgari ücretli bir çalışan 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Asgari ücretli çalışanın bir ev alması için gerekli süre son 13 senede nasıl değişti? İşte ayrıntılar...

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması Haberi

ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması

Konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?


İpotek; mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehini olarak tanımlanıyor. 


İpoteğe konu olacak gayrimenkul krediyi alan kişiye ya da üçüncü bir kişiye ait olabiliyor. Bir gayrimenkulün ipotek edilebilmesi için tapu sicilinde kayıtlı olması gerekiyor. 


Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bunu da ipoteğin fekki olarak ifade ediliyor. İpoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Bu yazıyla birlikte tapu dairelerine gidip ipoteği sonlandırılabiliyor. 


İpoteğin kaldırılması için öncelikle ipotek fek yazısının elinizde olması gerekiyor. Bu yazıyı vermek için de  banka sizden ipotek fek ücreti talep ediyor. Bu ücret bankadan bankaya değişiyor.


Kredi kullanmadan önce sözleşmeyi dikkatli okumanız size...