03 / 05 / 2024

ev vergisi beyanı nasıl verilir

ev vergisi beyanı nasıl verilir

Evini kiraya veren veya iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satan kimseler, gelir vergisi kanunu kapsamında vergiye tabi tutuluyor. Peki iki vergi için de ev beyannamesi nasıl verilir?

Gelir vergisi beyanında bulunmayanlara idari yaptırım geliyor!

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresi'nin radarına girdi. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanda bulunmayanlara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi. 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! İşte 15 soruda kira geliri vergisi rehberi!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira gelirlerinin beyanı resmen başladı. İşte 15 soruda kira gelir vergisi rehberi...

Değerli Konut Vergisi beyanında süre doluyor: Cezalar kapıda!

Bir ve birden çok konutu olan herkesi yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi için beyanname verme süresinin sonuna geliniyor. İşte Değerli Konut Vergisi ile ilgili detaylar...

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Milletvekillerinden konut sorunu için flaş öneri: Yabancıya konut satışı yasaklansın, boş ev vergisi gelsin! 

Konuta erişim sorunu TBMM gündeminde de tartışma konusu oldu. CHP ve İYİ Parti'den dikkat çeken öneriler geldi. İşte konuta erişimin kolaylaştırılması için yapılan o öneriler...

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Boş ev vergisi için son dakika önerisi: Tapu ve Kadastro değerleme yapsın!

Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisine ilişkin dünyada yapılan uygulamaları açıkladı ve Türkiye'de nasıl uygulanması gerektiğine ilişkin önerilerde bulundu. İşte Batı'nın o açıklamaları...

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Ödemeyene resmen ceza kesiliyor! Bu detaylara şimdi göz atın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Talha Apak, bugünkü köşesinde emlak vergisi beyan ve ödeme dönemini kaleme aldı. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman? İndirimli vergiden kimler faydalanabilir?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirlerinde istisna tutarı artırıldı. İşte 2023 yılında vergiden muaf tutulacak tutar

2022 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanı için özel bir çalışma başlatmış binlerce kişiyi mercek altına almıştı. Kira gelirinde 2022 yılında 9500 lira olan istisna tutarı yükseltildi. İşte o rakam...

Boş ev vergisi için uzmanlar ne diyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği 'boş ev vergisi' uygulaması gündeme bomba gibi düştü. Peki söz konusu fikrin uygulanabilirliği ve olası etkileri ile ilgili uzmanlar ne dedi? 

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

O süre 31 Mart'ta doluyor! Gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Maliye’ye gelir beyanında bulunacak olanlar için süre 31 Mart 2022 tarihinde dolacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

ev vergisi beyanı nasıl verilir Haberi

ev vergisi beyanı nasıl verilir

Ev beyannamesi nasıl verilir?

Evini kiraya veren veya iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satan kimseler, gelir vergisi kanunu kapsamında vergiye tabi tutuluyor.


Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi için vergilendirme farklı şekilde yapılıyor. Ancak iki vergi için de aynı dönemde beyanname verilerek, aynı dönemde ödeme yapılıyor.


Vergi dairesinde verilen ev beyannamelerinden kira beyannamesi, internet üzerinden de önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile verilebiliyor.


Beyannameler, 25 Mart'a kadar veriliyor. Vergi ödemeleri ise Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Ancak; 23.03.2015 tarih ve VUK-72 / 2015 -2 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri uyarınca, gelir vergisi için beyanname verme süresi uzatıldı. Buna göre normal şartlarda 25 Mart 2015 tarihinde son bulacak beyannameler için son gün 31 Mart oldu.


Yıllık Gelir...