04 / 05 / 2024

evden çalışma modeli

evden çalışma modeli

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde binlerce şirket ve beyaz yakalı çalışan için ‘evden çalışma’ modeli kalıcı oldu. Ancak ‘evden çalışma’ uygulaması, evlerini ofise dönüştürenler için yeni iş hukuku ihtiyacını doğurdu.

Evler ofislere dönüştü!

Pandeminin uzamasıyla beraber, şirketler çalışma koşullarını yeni normale daha uygun bir çizgide sürdürüyor. Nurus’un yeni çalışma alanı, hibrit çalışma ve uydu ofiste çalışma gibi yeni normlar doğrultusunda yaptığı Ar-Ge ve üretim, yeni normali anlayabilmek açısından önem taşıyor.

Ofislerin geleceği ne olacak?

Kovid-19 salgını milyonlarca insanı etkin bir yöntem olarak evden çalışmaya yönlendirdi. Bu dönemin en merak edilen konularından biri de boşalan ofislerin geleceği. Ofislerde karma sistem tasarımları planlanıyor...

Fiziki ofisler terk ediliyor!

Uzaktan çalışma modeli, gün geçtikçe şirketlerin yeni normali haline geliyor. Yeni şirket kuranlar ise fiziki ofis yerine sanal ofislere yöneliyor, İstanbul’da talepler yüzde 60 arttı.

Çalışanlar evde kalmak istiyor!

Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından ortak gerçekleştirilen araştırmaya göre, sonucunda, pandemi döneminde evden çalışanların büyük bölümü ardından da evden çalışmaya devam etmek istediğini sonucu ortaya çıktı.

Artık büyük ofislere ihtiyaç yok!

Evden çalışma modeline geçen bazı şirketler normalleşmenin başlamasıyla ofislere dönerken, birçok şirket ise home office çalışmayı sevdi. Bu nedenle artık büyük ofislere ihtiyaç duyulmuyor. Böylelikle kira, elektrik, güvenlik gibi masraflarını kısan kurumlar, tasarrufta bulunuyor.

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

İŞKUR evden çalışmak isteyenlere iş imkânı sunuyor! Herkesin hayalindeki meslek! Acilen göz atın!

İŞKUR, aktif olarak iş hayatında yer alamayan kadınların evlerinden iş hayatına dahil olabilmeleri için farklı iş imkanları sunuyor. Kadınların da kendi ekonomik özgürlüklerine sahip olabilmesi amasıyla sunulan bu iş imkanları, evden çalışma sisteminde bulunuyor.

Vivense’de çalışma masalarında, kitaplıklarda muhteşem indirimler sizi bekliyor! Vivense 25 Eylül 2022 fiyat listesi..

Okulların açılmasıyla veliler öğrenciler için çalışma masası ve kitaplık arayışına girdiler bile. Vivense’de geçerli olan okula dönüş kampanyasında birçok çalışma masası ve kitaplık modeli mevcut. Peki, hangi ürünlerde ne kadar indirim var? İşte, Vivense 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Evden çalışma iyice oturuyor! Dünya devinden flaş karar

Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren evden çalışma iyice oturmaya başladı. Dünya devi Apple, çalışanlarını 3 günlüğüne çağırma planını erteledi.

İŞKUR serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor!

Ev kadınları ev gelirini arttırmak için yapabileceği işleri araştırırken İŞKUR'dan güzel haber geldi! İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayınlanan ilanlara göre, asgari ücret ve serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor! Peki, başvuru koşulları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır? İşte

Pandemi ve uzaktan çalışma şehirden göçü hızlandırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle gündeme gelen ve pek çok sektörde uygulanan evden çalışma modeliyle çalışanlar büyük şehirleri terk etmeye başladı.

İş hayatının yeni çalışma modeli Home-Office!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, pandemi sürecinde iş hayatında yeni çalışma modelinin Home Office olduğunu değerlendirdi….

Evini ofise çevirenler dikkat!

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde binlerce şirket ve beyaz yakalı çalışan için ‘evden çalışma’ modeli kalıcı oldu. Ancak ‘evden çalışma’ uygulaması, evlerini ofise dönüştürenler için yeni iş hukuku ihtiyacını doğurdu.

Ofislere hibrit çalışma modeli geliyor!

Pandemi ile beraber uzaktan evden çalışma sistemiyle beraber ofis kullanım oranları azaldı. Capital Dergisi'nden Ali Özgenç, ofislerin geleceği hakkında yazı kaleme aldı. 

Yeni süreçte fiziki ofislerin yerini sanal ofisler alacak!

Koronavirüs sürecinde evden çalışma modeli sevildi. Yapılan global araştırmalar değerlendirildiğinde, yeni dönemde sabit ofislerin yerine sanal ofislerin öne çıkacağı düşünülüyor.

İnşaat sektöründeki şirketlerin yüzde 42.9'u evden çalışıyor! 

Deloitte Türkiye tarafından, Türkiye’de faaliyet gösteren farklı şirketlere koronavirüs salgını sonrası evden çalışmaya geçip geçmediği soruldu ve 'İşin Geleceği: Uzaktan çalışma sisteminde organizasyonel dayanıklılığı korumak' isimli bir rapor yayınlandı. Rapora göre inşaat şirketlerinin yüzde 42.

Küçük evler için çalışma odası önerisi!

Günümüz şartları, evden çalışmayı ya da hemen hemen her evde bir çalışma odası olmasını mümkün kılıyor. Çalışma alanları, evin en çok vakit geçirilen yerlerinden uzakta ve biraz sessiz olmalıdır. Peki küçük evlerde çalışma odası nasıl dekore edilmelidir? İşte cevabı...

evden çalışma modeli Haberi

evden çalışma modeli

Pandemi nedeniyle Türkiye'de binlerce şirket, beyaz yakalı çalışanları için ‘evden çalışma’yı kalıcı hale getirdi. Ancak ‘evden çalışma’ uygulaması, evlerini ofise dönüştürmek isteyenler için ciddi hak kayıplarına neden oluyor.

DW Türkçe’nin haberine göre; şirketler bu dönemde maliyetlerinde ciddi iyileşme yaşarken, çalışanların giderleri üzerine internet, elektrik gibi faturalar da yüklendi. Uzmanlara göre pandemi nedeniyle giderek yaygınlaşan ‘evden çalışma’ ile ilgili yeni bir iş hukukuna ihtiyacı oluştu. 

İŞÇİLER KARŞILIYOR

Sosyal politikalar uzmanı Doç. Dr. Aziz Çelik, “Yol açısından, yemek giderleri açısından, büro masrafları açısından, büro kiraları açısından şirketlere önemli ölçüde avantaj sağladığını söyleyebilmek mümkün. Şirketlerin tasarruf ettiği bu maliyetleri çalışanlar üstlenmek zorunda. Uzaktan çalışma sırasında işçilerin kullanacakları donanımlar, bilgisayarlar veya diğer ek aygıtlar, evlerinde kullanacakları internet ve benzeri giderler şu anda işçiler tarafından karşılanıyor” açıklamasında...