04 / 10 / 2024

evi boşaltan kiracı anahtar teslim etmezse

evi boşaltan kiracı anahtar teslim etmezse

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmesi sona eren kiracıın taşınmazı sözleşmede belirtilen esaslara uygun bir şekilde bırakması ve anahtarı teslim etmesi gerekiyor. Peki, kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?

Serenay Sarıkaya'nın Boğaz manzaralı lüks evi görenleri büyüledi!

Son dönemin en popüler isimlerinden biri olan Serenay Sarıkaya, lüks Boğaz manzaralı evinin kapılarını açtı. Sarıkaya'nın lüks evi görenleri adeta büyüledi. 

Makul tedbirlerle evi kiraya vermek için şimdi doğru zaman mı? Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı!  

Kiralık konut piyasasındaki son durum merak ediliyor. Ev sahiplerine ve kiracılara bir son dakika uyarısı geldi. Peki makul tedbirlerle evi kiraya vermek için şimdi doğru zaman mı?

Barış Arduç ve Gupse Özay Beykoz Konakları’nda kiracı oldukları evi 2 milyon dolara satın aldı!

Ünlü oyuncu Barış Arduç ve Gupse Özay, uzun süredir kiracı olarak yaşadıkları Beykoz Konakları’ndaki evi 2 milyon dolara satın alarak kiracılıktan kurtuldu.

Kiracı, evi kendi malı gibi tam bir özenle kullanmalı: Aksi takdirde sözleşme feshedilebilir!

Ev sahipleri de kiracılar da merakla tahliye şartlarını araştırıyor. Peki kiracı evi özenle kullanmazsa sözleşme feshedilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Kiracılar aman dikkat! Boş kağıda imza atmayın! 

Avukatlar kira sözleşmesi yapacakları uyarıyor. Avukatlar özellikle sözleşme yapılırken boş kağıtların imzalanmaması konusunda kiracıların dikkatli olmasını söyledi.

Kentsel dönüşüme Kaya Çilingiroğlu engeli: ‘2 milyon TL verin taşınayım’

Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu’nun Etiler’de oturduğu apartman, kentsel dönüşüme girdi ancak oturduğu evi boşaltmayan Kaya Çilingiroğlu’nun mülk sahibinden taşınma masrafları için 2 milyon TL istediği iddia edildi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Boş tahliye taahhütnamesinde flaş iki ayrıntı: Suç mu? Tanıkla ispat edilebilir mi?

Binlerce ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütlerinin boş olarak doldurulması halini araştırıyor. Boş tahliye taahhütnamesinin boş doldurulması suç mu, bir tanıkla ispat edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahipleri haklarını arıyor! Evi boşaltması için kiracısına 250 bin TL teklif etti!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur ederken, ev sahipleri ise kiracılarını evden çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de para teklifi oldu. Bir ev sahibi kiracısını evden çıkarabilmek için 250 bin TL teklif etti.

Kiracı alıcılara evi göstermezse ne yapabilirsiniz? Dava başında bu kararı aldırın!

Kiracılı evlerde yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. Peki evdeki kiracı, evi yeni alıcılara göstermezse ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Mahkeme, 'Evi boşaltın oğlum oturacak' diyen Orhan Gencebay'ı haklı buldu!

Orhan Gencebay'ın oğlu Gökhan Gencebay, babasının düğün hediyesi olarak aldığı Sarıyer'deki villayı boşaltmayan şirketle mahkemelik oldu. Ünlü şarkıcı Orhan Gencebay da mağdur olduğunu kaydederek, şirketin evi boşaltmasını istedi.

Tahliye taahhütnamesinde ‘boş tarih’ kiracıların baş belası oldu! Aman bunlara dikkat! 

Son dönemde ev sahiplerinin şart koşmaya başladığı tahliye taahhütnameleri, kiracıların başına resmen bela oldu. Peki kiracılar nelere dikkat etmeli? Hakları neler? İşte detaylar...

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile de vatandaşlar konuta erişmekte zorluk çekerken, binlerce konut aylarca ilan sitelerinde satılmayı bekliyor. Peki Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark var? Sosyal medya bu konuyu tartışıyor. İşte gelen yanıtlar...

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

evi boşaltan kiracı anahtar teslim etmezse Haberi

evi boşaltan kiracı anahtar teslim etmezse

Kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmesi sona eren kiracıın taşınmazı sözleşmede belirtilen esaslara uygun bir şekilde bırakması ve anahtarı teslim etmesi gerekiyor.


Ancak kimi kiracılar, mal sahibine anahtarı vermeden gidebiliyor. Peki, kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?


Kiracı anahtarı teslim etmezse kiracıya karşı dava açılabiliyor. Kira sözleşmesinin feshedilmesine rağmen anahtarları teslim etmeyen kiracı, söz konusu dönemden sonra biriken aidat ve kiraları ev veya işyeri sahibine ödemek zorunda kalabiliyor. 


Yargıtay'ın verdiği karara göre,  ödemelerin gerçekleşmesi için konut sahibinin anahtarların kendi tarafına teslim edilmediğini ispatlaması gerekiyor.


Yargıtay karar örneği..

“Davacının erken tahliyesi sebebiyle uğradığı zarar tazmin edilmiş ise de bu yolla ulaşılan tarihin benimsenmesi için kiralananın fiilen boşaltılmış ve anahtarlarının kiralayana hukuki şekilde teslim edilmiş olması gerekir. 


Anahtar teslim edilmediğini böylece kira ilişkisinin kendisince...