22 / 05 / 2024

evi satan evden çıkmazsa ne olur

evi satan evden çıkmazsa ne olur

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi tarafından tahliye edilmediğini farz edelim. Bu durumda, evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Gayrimenkulde vergilendirme toprak ağalarının servetine dokunmakla başlamalı!

Tapuda evi satan ve evi alan kişi, beyan edilen değer üzerinden emlak vergisi ödemesi yapıyor. Daha az vergi ödemek için evlerin değeri tapuda az gösteriliyor. Gayrimenkulde vergilendirme ile ilgili bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Ev sahibi evi satarsa ne olacak? Kiracı evden çıkmak zorunda mı?

Kirada oturduğu evin üçüncü bir kişiye satılması durumunda, sürecin nasıl işleyeceği konusunda yeni ev sahibi ve kiracı arasında bazı anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi evi satarsa ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Emekli Albayın villasını 'aşevi yapacağız' diye satmışlar!

Isparta'ya aşevi yaptırmak amacıyla villasını satan Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost'un dolandırıldığı iddia ediliyor.

Sir Williams Lyons'un evi 30 yıldır boş!

Jaguar arabalarının kurucularından Sir Williams Lyons evi yaklaşık 30 yıldır boş bir şekilde duruyor. İşte o evden görüntüler...

Ankara'da öğrenciler kalacakları evi satın alıyor!

Her yıl binlerce öğrencinin aktığı başkentte yepyeni bir trend başladı. Öğrenciler artık kalacakları evi kiralamıyor, satın alıyor. Konut kredisiyle alman bu evlerde aileler evden taşınma, sıkıntı olduğunda çıkarmaların önüne geçmiş oluyorlar.

Ata Demirer Özge Borak'la yaşadığı evi satıyor!

Ata Demirer, geçen Kasım ayında boşandığı Özge Borak ile yaşadığı evi satışa çıkardı. Demirer ayrılık sonrası Cihangir'de bulunan evden taşınmış; annesinin yanında yaşamaya başlamıştı.

Evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi tarafından tahliye edilmediğini farz edelim. Bu durumda, evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

Satılan evden kiracı ne zaman çıkar?

Satılan evde kiracı olması halinde sözleşme devam ediyor. Sözleşmenin yeni tarafı, evi satın alan kimse oluyor. Peki, satılan evden kiracı ne zaman çıkar? Satılan evdeki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Viyana'da kiraladıkları evi boşaltmayan bir grup, düzenlenen operasyonla evden çıkarıldı!

Olay, 2'nci Viyana'daki Mühfeldgasse 12 numarada meydana geldi. Polisler, sabah saat 06:30 sıralarında mahkeme kararına rağmen kiraladıkları evi boşaltmayan, yaklaşık 50 kişiden oluşan gruba baskın düzenledi...

evi satan evden çıkmazsa ne olur Haberi

evi satan evden çıkmazsa ne olur

Evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi tarafından tahliye edilmediğini farz edelim. Bu durumda, evi satan kişiye ne yapılır?


Eski ev sahibinin kanunen evi boşaltması için herhangi bir süre bulunmuyor. Evi satan eski ev sahibinin taraflar arasında başka bir anlaşma olmadıkça evi hemen teslim etmesi gerekiyor.


Ancak buna rağmen eski ev sahibi evi boşaltmıyor sa, yeni ev sahibi, eski ev sahibini "Mülkiyet hakkımı ihlal ediyor." diyerek savcılığa başvurabiliyor.


Ayrıca, yeni ev sahibi, eski ev sahibinin evi hemen boşaltması için ihtarname çekebiliyor.


Satın alınan evdeki kiracı çıkmıyorsa..

Borçlar Kanunu hükümlerine göre, kontratı bitmeden evin satılması halinde yeni ev sahibinin kiracıya en geç 6 ay sonra evi boşaltması gerektiğini bildiren bir ihtarname çekmesi...