08 / 05 / 2024

Evi üstüne almak için ne yapmalı

Evi üstüne almak için ne yapmalı

Tapu devrine dair vatandaşlar bazı soruların yanıt bulmasını bekliyor. Sıkça sorulan o sorulardan biri de “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusudur. İşte detaylar!

Evi üstüne almak için ne yapmalı?

Tapu devir işlemleri altında pek çok vatandaş aynı soruyu sormaktadır. Onlardan biri de Evi üstüne almak için ne yapmalı? sorusudur. İşte detaylar!

Altın neden düşüyor? Altın almak isteyen kuyumculara akın etti! 30 Nisan 2024 canlı altın fiyatları 

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor. İki hafta öncesine kadar rekor üstüne rekor kıran altın, sert düşüş yaşadı. Ons altın 2321 dolara kadar geriledi. Peki altın neden düşüyor? Altın almak isteyenler kuyumculara akın etti. Bugün altın fiyatları ne kadar? 30 Nisan 2024 altın fiyatları...

Doların nabzını tutan adam Selçuk Geçer üstüne basa basa uyardı: Dolar borcu olanlar yandı! Net bu kadar olacak!

Dolar/TL kuru yerel seçimler sorası yükselmeye devam ediyor. Dolar/TL 32 lira sınırını aşarken, doları nabzını tutan adam Selçuk Geçer'den dolar borcu olanlara uyarı geldi. Geçer, üstüne basa basa doların geleceği net rakamı açıkladı.

Dolar 8 TL birden fırlayacak! Uzman isim üstüne basa basa uyardı! Doları olanlar bu tarihte dövizcilere koşacak!

Dolar/TL kur geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kırdı. Yatırımcılar dolar ne kadar olacak? sorusunu araştırırken uzman doların 8 TL birden fırlayacağı tarihi açıkladı. Doları olanlar bu tarihte dövizcilere koşacak...

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor! Kıyıda köşede altını olanlar hemen 3 Mart 2024 altın fiyatlarına bakın!

Mart ayının ilk pazar gününde pek çok yatırımcı da altın fiyatlarındaki son durumu merak ediyor. Rekor üstüne rekor kıran gram altın 2.180 TL olurken, çeyrek altın ise 3 bin 580 TL'den satılıyor.

Dolar seçimden sonra yükselir mi? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar yatırımcıları dikkat! 12 Şubat 2024 dolar/TL kuru 

Milyonlarca yatırımcı döviz kurlarındaki ahreketliliği yakından takip ediyor.  Son günlerde rekor üstüne reko kıran dolar kuru araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar? Dolar seçimden sonra yükselir mi? 

Altının gramı rekor üstüne rekor kırıyor! 28 Aralık Perşembe altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları yeni yıl öncesi rekor üstüne rekor kırıyor. Dün güne 2020 liradan başlayan gram altın bugün yeni zirvesine ulaştı. Peki bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira? İşte 28 Aralık Perşembe altın fiyatları.

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

Bursa'da uçan çatı müstakil evin üstüne kondu! Görenler gözlerine inanamadı

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 3 katlı binanın çatısı, tek katlı müstakil evin üstüne düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken çatının düşme anı saniye saniye görüntülendi.

Bitcoin Fed kararı sonrasında 35 bin doların üstüne çıktı!

En yaygın kripto para birimi olan Bitcoin, Fed’in faizi sabit bırakmasından sonra 35 bin doların üstünü gördü. Karar sonrası 35 bin 990 dolar seviyesini gören kripto para birimi 35 bin 134 dolar seviyesinde seyrediyor.

Dünyaca ünlü ekonomist üstüne basa basa uyardı! Dolar 7 lira birden düşecek!

Dünyaca ünlü ekonomistten son dakika dolar kuru açıklaması geldi. O ekonomist doların 7 lira birden düşeceğini söyleyerek, üstüne basa basa uyardı. İşte detaylar...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Demir fiyatları bir yılda 800 TL artı! 1 ton inşaat demir fiyatı bugün ne kadar? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda indirim üstüne indirim gelen demir fiyatları bir yılda toplam 800 lira artış kaydetti. Peki geçen sene bugün demir fiyatları ne kadar? Bugün 1 ton demir fiyatı kaç lira? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Zam üstüne zam: Tüp fiyatları bir kez daha değişti

Tüp fiyatlarına bir kez daha değişti. Güncelleme sonrasında tüp fiyatlarındaki son durum gün yüzüne çıktı. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatlarındaki son durum...

Evi üstüne almak için ne yapmalı Haberi

Evi üstüne almak için ne yapmalı

Tapu devrine dair bazı hususlar bulunmaktadır. Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından da yapılabilir. Bu konuda “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

İşte “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusunun merak edilen yanıtı…

BABADAN OĞULA TAPU DEVRİ NASIL OLUR?

Aile içi tapu devri genellikle miras ve benzeri hallerde eşe tapu devri ya da babadan çocuğa tapu devri şeklinde gerçekleşiyor. Aile içi tapu devri, gerçek bir satış süreci içinde sahip olabileceği gibi kişiler arasında bedelsiz tapu devri şeklinde de daha net açıklarsak bağış ya da hibe şeklinde gerçekleşebilir.

Bedelsiz tapu devrinde ödenen harçlar, normal satış sürecine göre biraz daha fazla olduğundan gayrimenkul devri esnasında satış daha çok tercih edilen bir yöntemdir. Bu şekilde, aile içi taşınmaz satışı üçüncü...