04 / 05 / 2024

Evim inşaat halinde konut kredisi kullanabilir miyim

Evim inşaat halinde konut kredisi kullanabilir miyim

Konut kredisi, bankacılar arasında mortgage kredisi, halk arasında da ev kredisi olarak ifade ediliyor. Peki, evim inşaat halinde konut kredisi kullanabilir miyim? İnşaat halindeki eve kredi kullanma şartları neler?

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe ihracat rekoru bekleniyor! TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi sektörü besleyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını öngördüklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin inşaat ruhsatı iptal edildi mi? İste projedeki son durum!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen mahkeme kararına ilişkin son dakika gelişmesi. Yeni ÇED raporunun onaylanması gerekse temyiz başvurusunun şirketin lehine sonuçlanması halinde inşaat çalışmaları tam gaz devam edecek.

İnşaatı bitmemiş konut alanlar dikkat! Evinizin fiyatı artabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaat halinde satın alınan daireye maliyetler artınca zam yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İnşaatı tamamlanmayan konutların kredileri ne olur?

Ev sahibi olmak için inşaat firması ile anlaşan sonrasında ise bankadan kredi çeken vatandaşlar, inşaatın durması halinde kredi ödemelerini durdurabiliyor.

Benim Evim İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Benim Evim İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi  Esenyurt’ta  500 bin TL sermaye bedeli  ile Murat Kılıç   ve Ahmet Çakır tarafından kuruldu.

Doğa Evim İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Evim İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eray Öztoprak tarafından kuruldu.

Hatay'da inşaat halindeki binadan düşen Suriye uyruklu işçi öldü!

Hatay Hassa ilçesi 15 Kasım Mahallesi'nde inşaat halinde olan bir binanın 6. katından düşen Suriye uyruklu işçi yaşamını yitirdi.

Kentsel dönüşüm KDV indirimi hangi inşaat projelerinde geçerli?

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için düğmeye bastı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV yüzde 1 olacak. Peki indirimli KDV uygulanacak inşaat taahhüt işleri neler? İşte detaylar...

Aksaray'da inşaat çöktü! İki işçi yaralandı!

Aksaray'da inşaat halinde olan bir binanın betonunun dökümü esnasında yaşanan çökme nedeniyle iki işçi yaralandı.

Rus inşaat sektöründe ilave fırsatlar doğması muhtemel!

DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Mithat Yenigün, "Rusya'da inşaat sektörünün salgın sonrası ekonomik kalkınmanın lokomotifi olabileceği düşünülüyor. Türk müteahhitlik firmalarının yer almaya devam etmesi halinde önümüzdeki dönemde ilave fırsatların doğması muhtemel" diye konuştu.

Evim inşaat halinde konut kredisi kullanabilir miyim Haberi

Evim inşaat halinde konut kredisi kullanabilir miyim

Evim inşaat halinde konut kredisi kullanabilir miyim?

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının yüzde 75'i veriliyor. 


Evin tamamına konut kredisi verilmiyor. Ancak,  konutun tamamına kredi çekilebilmesi için bankalar, eksik kalan yüzde 25'lik kısım için ihtiyaç kredisi kullandırabiliyor.


Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Eksper tarafından hazırlanan bu rapora göre eviniz için bir kredi tutarı belirleniyor. 


Ekspertiz raporu için gereken evraklar!

* Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

* Gelir belgesi

* Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

* İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir)


Evim inşaat halinde...