30 / 04 / 2024

evin 5 yıldan önce satılması

evin 5 yıldan önce satılması

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, 5 yıldan önce satılan evin vergisi nasıl ödenir? Vergi ne zaman ödenir?

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

5 yıldan fazla elde tutulan gayrimenkullere vergi geliyor!

Beş yıldan fazla süreyle elde tutulan taşınmazların satılmasına vergi geliyor. Hükümet 30 Haziran 2016 tarihine kadar kanunlaştırmak üzere; Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nu birleştirerek yeni bir Gelir Vergisi Kanunu taslağı hazırlamıştır.

Gayrimenkul satışında 5 yıl vergi muafiyeti kalkıyor!

Gayrimenkulü 5 yıldan fazla elinde tutup satanlara getirilen vergi istisnası, yeni Vergi Kanunu Tasarısı ile ortadan kaldırılıyor. Gayrimenkul satışlarında bütünü ile vergiden istisna yöntemi kaldırılıyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 5 yıldan sonra ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi 5 yıldan sonra ödenir mi?

5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

5 yıldan önce satılan evin vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, 5 yıldan önce satılan evin vergisi nasıl ödenir? Vergi ne zaman ödenir?

5 yıl içinde satılan evin vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında yapılıyor.Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Ev alım satımındaki vergi istisnası 5 yıldan 10 yıla çıkarılıyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ev alım satımındaki vergi istisnasının 5 yıldan 10 yıla çıkaralacağını söyledi

Heramis Termal Tatil Köyü 5 yıldızlı konfor sunuyor!

Devremülk termal tatil köyü olan Heramis Termal Tatil Köyü, sağlık için 5 yıldızlı konfor sunuyor

Dilovası'ndaki Makine OSB'ye 5 yılda 6 milyar dolar yatırım geliyor!

Borusan, Yücel Boru, Kroman, Güriş ve Enka'nın da yer alacağı Makine Organize Sanayi Bölgesi'nin 5 yıl içinde 10 milyar dolar satış hacmi elde etmesi ve 3 milyar dolarlık ihracat yapması bekleniyor

VIA, müşterisini 5 yıldızlı otelde ağırlayıp The World of Viaport'u gösteriyor!

Gayrimenkul geliştirme şirketlerinin yeni hedefi Anadolu'daki yatırımcılar. Şirketler düzenledikleri turlarla önce yatırımcıların ayağına kadar gidiyor. Sonra onları İstanbul'da 5 yıldızlı otelde konaklatıp projesini gezdiriyor

Fadıl Akgündüz: Caprice'e 5 yıldızlı demek haksızlık!

Fadıl Akgündüz, "Caprice Gold resmi olarak belgelenemeyen bir konfora sahip ve 5 yıldız demek haksızlık olur" dedi

Ada sahillerine 5 yıldızlı otel ve villalar yapılıyor!

Büyükada'da 30 dönümlük araziye 5 yıldızlı otel ve lüks villalar yapılıyor. İstanbul adalarındaki ilk 5 yıldızlı turizm tesisine şimdiden bir çok uluslararası zincir talip

evin 5 yıldan önce satılması Haberi

evin 5 yıldan önce satılması

5 yıldan önce satılan evin vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Bu vergi belli koşullar dahilinde taşınmazın belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor.


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca, aşağıda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor; 


- Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim

cüzileri ve teferruatı,

- Voli mahalleri ve dalyanlar,

- Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar,

- Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları.


Söz konusu mal ve haklar bedelsiz olarak edinilmişse bu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar...