29 / 04 / 2024

evin balkonunu içeri almak

evin balkonunu içeri almak

Apartmanlarda bağımsız bölümlerin içerisinde yer alan balkonlar, malikler tarafından pimapenle kapatılarak içeriye dahil edilebiliyor. Peki bunun için izin almak gerekir mi? Balkonu içeri almak yasal mı?

Gram altın bugün yarın 2.000 TL'yi görür mü? Yatırımcılar bu haberi okumadan kuyumcudan içeri girmeyin!

Gram altın bugün Kaplaıçarşı'da 1.663 TL seviyesini test etti. Yeni rekora imza atan gram altın için 2.000 TL seviyesi bekleniyor. Peki gram altın bugün yarın 2.000 TL'yi görür mü? Yatırımcılar bu haberi okumadan kuyumcudan içeri girmeyin!

Dev bankadan euro tahmini geldi! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin! Euro 30 gün sonra tam bu kadar olacak

Dev banka Commerzbank Türkiye'de seçimlerin piyasalara etkisine yönelik euro/TL kuru ile ilgili tahminde bulundu.  Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin! Euro 30 gün sonra tam bu kadar olacak.

Doların 4 gün sonra geleceği rakam şimdi açıklandı! Dolar yatırımcıları bu habere bakmadan dövizciden içeri girmeyin

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala doların geleceği rakam şimdiden belli oldu. Dolar yatırımcıları bu habere bakmadan dövizciden içeri girmeyin. Dolar seçimden sonra ne kadar olacak?

Emekli olmak isteyenler dikkat! Emekliliği 18 ay öne almak mümkün! Madde madde açıklandı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içeriğinde emeklilik konusu için pek çok farklı program yer alıyor. Bu programlardan faydalanarak erken emekli olmak mümkün. Peki neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin

Sınırlı değer kaybını devam ettiren dolar/TL kuru Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararınıa odaklandı. Yatırımcılar doların yönünü merak ediyor. Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin.

Altında fren patladı! Nedeni ortaya çıktı! Bu haberi okumadan kuyumcunun kapısından içeri girmeyin

Altın fiyatı 2000 doları geçti. Altında fren patladı. Yatırımcılar ise altın fiyatlarının neden yükseldiğini merak ediyor. Bu haberi okumadan kuyumcunun kapısından içeri girmeyin.

Promosyon dediğin böyle olur! İş Bankası'ndan EYT'lilere rekor ücret!

Türkiye gündeminde bir hayli duran Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi nihayete erdi ve içeriği belirlendi. Şimdi bankaların EYT'li olan vatandaşlara türlü promosyonlar sunarak müşteri çekme yarışı başladı. İş Bankası, lk etapta 2 milyon 250 bin kişinin faydalanacağı EYT'ye rekor promosyon

Orta gelirli ailelerin beklediği haber geldi! İşte başvuru şartları

İlk evini alacak orta gelirliye yönelik yapılan projenin kapsamı netleşiyor. TOKİ'nin orta gelir ddüzeyindeki ailelere yaptığı kampanyanın içeriği ile ilgili Bakan Kurum “Bu kampanya aracılığı ile milyarca TL'lik hacim açığa çıkacak ve ekonomimizde de yaklaşık 600 milyar TL katma değer oluşacak” ded

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

Teknosa hız kesmiyor! TV, telefon ve aksesuar alacaklara 2022'nin son indirimi... İşte 22 Aralık fiyat listesi

Yeni fırsatları üst üste gelirken Teknosa'da geniş ürün yelpazesi oluşturarak kampanya yaptı. TeknoClub üyeleri için yüzde 25'e varan indirimi değerlendirmek isteyen kullanıcılar  haberimize göz atsın. Teknosa hangi ürünlerde kampanya yapıyor? Hepsi haberimizin içeriğinde.

İç giyimde aradığın ne varsa BİM’de! Bim 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Bim market 4 Ekim Salı günü için yeni bir katalog yayınladı. İki sayfalık yeni kataloğun içeriğinde iç giyime dair pek çok ürün var. İşte Bim 4 Ekim 2022 fiyat listesi..

14 gün sonra borçlar siliniyor! İşte detaylar!

Dar gelirli vatandaşların borçları siliniyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren haberin içeriği yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar!

Twitter, o ülkeye savaş açtı! İşte nedeni...

Twitter, Hindistan hükümetine dava açtı. Hükümetin korona politikasıyla ilgili eleştirilerine kadar çok sayıda içeriğin kaldırılmasını talep ediyor. 

evin balkonunu içeri almak Haberi

evin balkonunu içeri almak

Balkonu içeri almak yasal mı?

Apartmanlarda bağımsız bölümlerin içerisinde yer alan balkonlar, malikler tarafından pimapenle kapatılarak içeriye dahil edilebiliyor. Böylece balkondan feragat eden malik ilgili oda veya salonda daha çok kullanılabilir alan elde etmiş oluyor.


Ancak bu tadilatın yapılması bazı maliklerde soru işareti bırakabiliyor. Bu tadilat için maliklerden ve belediyeden izin alınması gerekiyor mu? Balkonu içeri almak yasal mı?


Kapatma olayında, balkonun gömme balkon olması, taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda, balkonun camla kapatılmasında, yasaya aykırılı olmadığına karar veriliyor.


Kapatılan balkonlarla ilgili olarak, Danıştay’a intikal eden uyuşmazlıklarda, Danıştay’ca;


3194 sayılı İmar Kanunu’nun 21. maddesinin 3. fıkrasında, derz, iç ve dış sıva, boya badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik, sıhri tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması...